Trupul alpinistului Zsolt Torok a fost coborât de pe munte. Soția lui a postat un mesaj sfâșietor

Trupul alpinistului Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munții Făgăraș, sâmbătă, a fost coborât de pe munte și a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Sibiu. Soția lui a postat un mesaj sfâșietor pe rețelele de socializare.

Trupul alpinistului Zsolt Torok a fost coborât de pe munte

Zsolt Torok a fost dat dispărut în Munții Făgăraș, iar ulterior a fost găsit mort de echipajele de salvamontiști. Acesta a fost localizat în zona vârfului Negoiu și inițial s-a încercat evacuarea lui pe calea aerului. Trupul alpinistului a fost coborât de pe munte abia duminică dimineață, pe cale terestră şi a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Sibiu.

„Evacuarea turistului decedat în zona Vârfului Negoiu s-a finalizat în jurul orei 1.00, în noapte, şi s-a finalizat pe cale trestră”, a declarat Şeful Serviciului Salvamot Sibiu, Adrian David. Medicii Legiști vor stabili care au fost cauzele decesului.

Soția alpinistului, Laura, a postat pe Facebook un mesaj scurt și dureros. „Cel mai pur și mai frumos suflet a plecat dintre noi! Zsolt Torok”, a scris femeia pe rețeaua de socializare.

Prietenii i-au trimis mesaje de condoleanțe și i-au transmis că îi sunt alături în aceste clipe grele.

„Dragă Laura, ce groaznică veste, de departe nu putem fi cu tine și nu stiu ce-am putea zice ca să alinăm puțin suferinta ta… Suntem șocați, fără cuvinte, dar cu sufletul alături de tine. Pe curând”, a fost unul dintre mesajele primite de soția lui Zsolt Torok.

„Sincere condoleanțe doamna Profesoară. Cuvintele sunt de prisos. Să vă dea Dumnezeu putere să treceți și peste această încercare”, i-a mai scris cineva.

Zsolt Torok a stabilit de-a lungul timpului mai multe recorduri naționale și mondiale. A urcat pe 5 vârfuri din Munții Himalaya, a ajuns pe Peak 5 din regiunea Makalu, a condus expediţia românească de pe Nanga Parbat, a fost pe Maratonul Marilor Pereţi, Trilogia Alpilor şi pe K2.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI