Trump amențină mexicanii cu armata, pentru că nu înțelege ”granițele”

Cea mai mare bucurie a lui Donald Trump constă în postarea pe Twitter a unor mesaje încărcate de ură, extremism și manifestări rasiste. Cele mai recente au fost la adresa statului Mexic.

Postările pe Twitter ale lui Trump reprezintă subiect de știri cu mult timp înainte ca miliardarul să ocupe poziția de președinte al Statelor Unite ale Americii. În momentul în care a devenit cel mai puternic om în stat însă, amenințările sale cu războiul la adresa unor state vecine au devenit și mai greu de ignorat. Aproape că nici nu contează faptul că tradează lacune grave de cunoștințe referitoare la modul în care funcționează un stat democratic și care este rolul autorităților.

„Mă uit la asaltul coordonat de Partidul Democrat (ei vor frontiere deschise şi actualele legi slabe) împotriva ţării noastre, prin ţări precum Guatemala, Honduras şi El Salvador, ai căror lideri fac doar mici eforturi pentru stoparea grupurilor mari de oameni, inclusiv mulţi infractori, care vin prin Mexic în SUA”, a postat Donald Trump joi pe Twitter.

Prima postare pe rețeaua de micro-blogging a adresat o problemă mai veche a Statelor Unite. Cea de a doua a întruchipat soluția incredibil de agresivă pe care o percepe ca fiind fiabilă. ”În afară de suspendarea tuturor formelor de asistenţă financiară spre aceste ţări, care nu par să aibă vreun control asupra populaţiilor, trebuie să cer Mexicului, în cei mai puternici termeni, să oprească acest aflux, iar, dacă nu va putea face acest lucru, voi cere armatei americane să închidă frontiera sudică!”, a avertizat Donald Trump prin intermediul minunatului Twitter.

Ca referință, armata americană nu are niciun fel de autoritate la graniția Statelor Unite cu țările vecine. El a mai formulat o amenințare similară în luna aprilie a cestui an, iar oficialii de la Washington s-au grăbit să-l corecteze printr-un comunicat de presă. Eventual, în acest proiect de oprire radicală a imigranților, ar putea fi folosită Garda Națională, deoarece armata americană nu are atribuții pentru oprirea imigranților.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI