29 aug. 2018 | 08:02

Trump nu înțelege internet sau Google și s-ar putea să suferim cu toții

ACTUALITATE
Trump nu înțelege internet sau Google și s-ar putea să suferim cu toții

Donald Trump este recunoscut pentru modul în care sperie companii prin postări pe Twitter, dar în cazul celor de la Google, se pare că nu au fost cuvinte aruncate în van.

Conform celor de la Reuters, autoritățile americane au inițiat o investigație împotriva Google pentru a-și da seama dacă modul în care îți afișează rezultatele la căutare este părtinitor. În trecut, președintele Statelor Unite a mai atacat practicile Google pornind de la ideea că ar favoriza democrații în defavoarea republicanilor, dar s-a dovedit că nu a fost cazul.

,,Cred că Google profită de oamenii noștrii, la fel ca Twitter și Facebook, activează pe un teritoriu foarte, foarte periculos și trebuie să fie atenți. Nu este corect față de mari părți din populație.” Astfel și-a exprimat Donald Trump o opinie pe Twitter fără niciun fel de argument vizavi de logica din spatele cuvintelor.

Cel mai probabil, Donald Trump a început să aibă o problemă după ce un grup de internauți au manipular algoritmul Google pentru a afișa imaginea președintului american în momentul în care cauți „idiot”.

În plus, în opinia sa, faptul că gigantul în căutare afișează în prim-plan știri de la publicații cu prestanță și o vastă istorie în defavoarea unor site-uri conservatoare de dimeniuni mici ar trebui considerat ilegal.

Oficialii Google s-au arătat nevoiți să răspundă la acuzele lui Donald Trump printr-un comunicat oficial. „Când utilizatorii tastează termeni de căutare în bara Google Search, scopul nostru este să ne asigurăm că beneficiază de cele relevante rezultate în doar câteva secunde. Căutarea nu este folosită pentru a fixa o agendă politică și nu orientăm rezultatele noastre către o ideologie politică. În fiecare an, lansaăm sute de îmbunătățiri ale algoritmilor noștri pentru a ne asigura că scot la iveal conținut de calitate în răspuns la căutările utilizatorilor. Lucrăm în permanență pentru a îmbunătăți Google Search și nu manipulăm niciodată rezultatele pentru a manipula opinia politică.„

Este important de reținut că, deși Google s-ar putea să aibă dreptate în afirmațiile referitoare la opinia politică a maselor, oficialii gigantului din Mountain View au favorizat în trecut serviciile Google în rezultate în defavoarea alternativelor de la alte companii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele