Trump a mai găsit un vinovat după alegeri. De ce acuză gigantul Pfizer

Trump a mai găsit un vinovat după alegeri. De ce acuză gigantul Pfizer
Pe cine a mai găsit vinovat Donald Trump

Luni, Donald Trump și fiul acestuia, Donald Trump Jr au spus că Pfizer a așteptat în mod intenționat până după alegerile din Statele Unite să anunțe primele rezultate promițătoare cu privire la vaccinul anti-COVID-19, informează Business Insider.

Donald Trump a mai găsit un vinovat după alegeri

Luni, compania farmaceutică Pfizer a anunțat că vaccinul său are o eficiență de peste 90% împotriva virusului, anunțul fiind considerat o victorie uriașă în lupta cu pandemia de coronavirus.

”Astăzi este o zi grozavă pentru știință și umanitate”, a declarat Albert Bourla, directorul executiv și președinte al consiliului de administrație al Pfizer.

Atât președintele Trump, cât și fiul său au acuzat pe Twitter momentul în care compania farmaceutică americană a făcut anunțul, făcut la șase zile după ziua alegerilor. Cu toate că Pfizer a făcut anunțul, Donald Trump a atacat luni seară Administrația pentru Alimente și medicamente a Statelor Unite (FDA), dar și pe democrați, despre care a susținut că nu au vrut să obțină o victorie în ceea ce privește vaccinul înainte de alegeri, potrivit Hotnews.ro.

Pfizer ”nu au avut curajul” să facă anunțul mai devreme

Potrivit sursei citate, acesta a adăugat, într-un alt mesaj pe Twitter, că Pfizer ”nu au avut curajul” să fac anunțul mai devreme. Însă, un purtător de cuvânt al companiei farmaceutice a declarat pentru Business Insider că anunțul companiei nu a avut nici un fel de legătură cu alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Donald Trump spunea anterior că un vaccin împotriva coronavirusului va fi gata până în ziua alegerilor. De asemenea, președintele SUA a scris pe Twitter că dacă președintele ales Joe Biden ar fi fost în Casa Albă, ”nu ați mai avea vaccinul încă patru ani și nici FDA nu l-ar fi aprobat vreodată atât de repede”.

Donald Trump a mai găsit un vinovat după alegeri
Donald Trump a mai găsit un vinovat după alegeri

Anunțul a venit ”atunci când știința a spus că datele sun disponibile”

În cadrul unui interviu acordat pentru CNN, Albert Bourla a declarat că a aflat pentru prima oară rezultatele studiilor duminică, acesta fiind efectuat de cercetători independenți.

Când a fost întrebat cu privire la momentul anunțului, șeful Pfizer a spus că acesta a fost făcut pur și simplu, ”atunci când știința ne-a spus că datele sunt disponibile”. Mesajele pe Twitter a lui Trump de luni seara s-au contrazis cu cele pe care le-a făcut în timpul zilei despre anunțul lui Pfizer. Acesta spunea despre rezultatele studiului că sunt ”o veste atât de grozavă” și a notat că a crescut și bursa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI