Trucurile simple pentru a scăpa de mirosul urât din prosoape. Ce trebuie să faci cu mașina de spălat

Trucurile simple pentru a scăpa de mirosul urât din prosoape. Ce trebuie să faci cu mașina de spălat
Greseala pe care o faci cu prosoapele

Dacă prosoapele tale miros a ud sau a mucegai ca și cum ar fi stat ude prea mult timp, trebuie să cum să scoți mirosul.

Cum să îndepărtezi mirosul urât din prosoape

Murdăria și detergentul acumulat se îngroapă în fibrele prosoapelor și hainelor și, atunci când acestea sunt lăsate umede, pot crea acel miros îngrozitor.

Spală prosoapele pe ciclul fierbinte și adaugă o cană de oțet în mașină. Nu folosi detergent sau altceva, doar apă caldă și oțetul.

Spală cu apă caldă și bicarbonat de sodiu

Apoi, dacă încă miros puțin, spală din nou doar cu apă caldă și 1/2 cană de bicarbonat de sodiu. Dacă prosoapele tale încă miros, ar fi bine să faci din nou acest pas. Din nou, fără detergent, doar bicarbonat de sodiu și apă caldă.

Usucă-le. Când prosoapele tale sunt gata, aruncă-le în uscător sau întinde-le pe sârmă.

Metodele care funcționează

Un motiv pentru care prosoapele pot mirosi urât este că le depozitezi într-un loc cu umiditate. Asigură-te că prosoapele sunt complet uscate înainte să le pui în dulap și ai grijă ca acel spațiu să fie aerisit și fără umiditate.

Poți să scapi de mirosul urât al prosoapelor dacă pui 250 de grame de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă fierbinte. După ce s-a dizvolvat, toarnă amestecul într-un lighean în care ai pus prosopele și acoperă totul cu apă rece.

Lasă să acționeze pentru 5 ore sau peste noaptea și mirosurile vor dispărea. Poți folosi o soluție din apă și oțet, dacă dorești. Trebuie să pui apă și oțet în cantități egale și să lași prosoapele la înmuiat în această soluție timp de 30 de minute. Le poți spăla apoi la mașină cu detergent, ca să nu miroasă a oțet.

Dacă toate hainel tale miros urât, atunci probabil ai mucegai în mașina de spălat. Așa că spală mașina fără haine. Pune-o pe un program și pune în cuvă puțin bicarbonat de sodiu. 

Dacă și hainele miros urât, atunci le poți face același lucru. Costumele de baie pot fi urât mirositoare dacă au fost lăsate prea mult timp umede! Ai grijă doar la apa fierbinte și la amestecul de culori.

Nu lăsa niciodată hainele umede în mașina de spălat pentru că pot prinde un miros urât și chiar mucegai.