Trucurile simple care elimină mirosul neplăcut din baie, chiar dacă nu ai ventilație. Ce pot să facă românii

de: Năstase Mirabela
23 01. 2022

Când facem curat în casă, unul dintre locurile care dau mari bătăi de cap este baia. Aceasta se murdărește cel mai rapid și este predispusă la bacterii, germeni, umiditate și mucegai care pot fi dăunătoare sănătății. În plus, se pot acumula și multe mirosuri neplăcute, care pot persista mai mult timp în condiții de insuficientă aerisire. Iată însă care sunt trucurile simple care elimină mirosul neplăcut din baie, chiar dacă nu ai ventilație.

Trucurile simple care elimină mirosul neplăcut din baie, chiar dacă nu ai ventilație

Conductele, umiditatea acumulată, coșul de gunoi, reziduurile de săpun vechi, chiar și prosoapele, totul în baie poate provoca mirosuri neplăcute, care pot persista chiar și atunci când facem curat.

Nu îți irosi timpul și banii pe produse „miraculoase” pentru a avea baia strălucitoare și cu o aromă plăcută, căci singurul lucru de care ai nevoie este, pe lângă curățănia regulată, este să acorzi atenție acestor puncte pe care ți le vom enunța în continuare!

Curăță toaleta

Menținerea unei toalete curate este cheia pentru ca întreaga baie să miroasă bine. Pentru o curățare în profunzime, poți face o soluție din bicarbonat de sodiu și oțet. Pe lângă faptul că te ajută să scapi de murdărie și calcar, ea va curăța și scurgerea.

Amestecă o parte apă la 1/2 parte oțet alb, pune la fiert, apoi toarnă bicarbonat de sodiu în toaletă și apoi amestecul de oțet-apă. Lasă soluție să acționeze toată noaptea și a doua zi dimineața trage apa la toaletă.

Un alt sfat este să adăugi puțin săpun sau balsam de rufe în rezervorul de baie, astfel încât de fiecare dată când îl speli, acesta va lăsa un miros plăcut.

Găsești sursa mirosului neplăcut

Aceasta poate fi: țevile, toaleta, prosoapele umede, pereții și chiar coșul de baie. Mucegaiul poate fi o sursă de mirosuri neplăcute și de probleme de sănătate, așa că trebuie să scapi de el.

O modalitate de a scăpa de mucegai și umezeala de pe pereți este un amestec de apă cu înălbitor. Amintește-ți că ar trebui să speli și prosoapele periodic.

Plante

Dacă baia ta nu are prea multă ventilație, există plante care să te ajute în acest sens. Pe lângă faptul că schimbă aspectul locului, ele rezistă la umbră și absorb umezeala, împiedicând miros urât și formarea mucegaiului și a ciupercilor în baie.

Câteva dintre aceste plante sunt: ​​azalea, gerberele, crizantema, iasomia, ferigile, panglica, limba soacrei, calathea.

Curăță canalele de scurgere

Sifonul poate fi instalat pentru a preveni mirosurile neplăcute, dar poate acumula reziduuri de săpun, păr și alte deșeuri. Pentru a-l curăța trebuie să faci un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu în părți egale și apoi să torni apă fierbinte. Dacă ai și o cadă în baie, poți recurge la aceeași procedură cu bicarbonat de sodiu, oțet și apă fierbinte.