Trucurile prin care elimini petele de deodorant de pe haine. Vei scăpa definitiv

Trucurile prin care elimini petele de deodorant de pe haine. Vei scăpa definitiv
Cum elimini petele de deodorant

S-a aflat care sunt trucurile prin care elimini petele de deodorant de pe haine. Numai dacă vei proceda așa vei scăpa definitiv de această problemă supărătoare. Petele de transpirație și cele de deodorant sunt o mare bătaie de cap pentru oricine. Arată urât și, în plus,  deteriorează țesătura.

Cum să elimini petele de deodorant de pe hainele tale. Vei proceda mereu așa

Dacă ai ajuns să renunți la ținutele preferate din cauza petelor de deodorant şi a mirosului de transpiraţie, este timpul să înveți un truc care te va scăpa de această problemă. Îți prezentăm în continuare câteva trucuri simple, dar eficiente care te vor ajuta să scapi definitiv de urmele urâte de pe haine.

Cei mai mari dușmani ai urmelor de deodorant sunt acizii. Acizii neutralizează legăturile de proteine, alcaliu și aluminiu, care sunt răspunzători de apariția petelor pe haine. Astfel, unul din cei mai eficienți acizi, absolut inofensiv pentru hainele noastre, este sucul de lămâie.

Lamâia alungă petele inestetice de transpirație și deodorant

Taie o lămâie în două, stoarce-i sucul din ea și amestecă-l cu apă, în raport de 1 la 1. Apoi, înmoaie o dischetă cosmetică în amestecul obținut și aplică soluția pe respectiva pată. Lasă acidul să acționeze timp de 10-15 minute, după care freacă zona afectată cu o periuță de dinți. Clătește bluza cu apă caldă și pune-o în mașina de spălat și ai scăpat de problemă.

Trucul cu bicarbonat de sodiu

Trucul cu bicarbonatul de sodiu folosit împotriva petelor de deodorant presupune amestecarea a 3 părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă, astfel încât se obține o pastă omogenă. Aceast pastă se aplică pe zona afectată și se freacă țesătura cu ajutorul unei periuțe de dinți. După, se clătește bluza în apă caldă și se bagă la spălat, problema fiind rezolvată.

Alungă petele inestetice cu sare

Locul bicarbonatului de sodiu poate fi luat de sarea de bucătărie, care se amesteca cu apa, în proporții egale. Soluția de sare se lasă să acționeze timp de o oră, după care haina se clătește cu apă fierbinte sau se introduce în mașina de spălat rufe.

Alungă petele de deodorant cu un alt ingredient banal

Se amestecă două linguri de oțet cu un pahar cu apă, iar soluția se aplică pe pata respectivă. Se lasă să acționeze timp de câteva ore, după care, va trebui să clătești haina respectivă în apă caldă sau se pune în mașina de spălat, problema putând fi dată uitării.