Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar conducătorii auto au în minte doar părțile negative. Ce trucuri au găsit unii pentru a nu se chinui cu perbrizul înghețat? Ce trebuie să faci ca să poți pleca imediat cu mașina din garaj?
Iarna bate la ușă, iar gradele din termometru scad pe zi ce trece. Acestea sunt din ce în ce mai mici, iar problemele se îndreaptă în special către șoferi în această perioadă. Puțini șoferi beneficiază de garaj sau parcare subterană, lucru care le îngreunează plecarea din fața porții în multe dimineți.
Multe dintre mașini dau piept cu frigul de afară, timp în care conducătorii auto încearcă zi de zi alte trucuri care să le ușureze drumul către locul de muncă. Chiar și cei mai matinali ajung să stea un timp îndelungat pentru a scoate mașina din zăpadă sau să elimine gheața de pe parbriz.
Un truc este legat de o ceapă. Deși pare ciudat, trebuie să dai parbrizul cu o jumătate de ceapă roșie seara, înainte ca temperaturile să scadă teribil. Dacă vei face asta, vei avea geamul curat dimineața.
De asemenea, poți să înlocuiești ceapa cu un cartof pentru că și el creează o barieră protectoare. Ambele legume conțin zahăr care să stopeze procesul de înghețare. Poți să folosești și oțet de mere.
Amestecă bine într-un recipient oțet și apă, în cantitate egală, mai apoi pulverizează seara pe geamul mașinii, înainte să înghețe. Dimineața vei avea parbrizul curat.
Dacă ai un prosop pe care nu-l mai folosești, este util să-l folosești în aceste cazuri. Trebuie să-l pui deasupra ștergătoarelor și mai apoi să îndepărtezi totul când pleci cu mașina din fața casei. Vei observa că vei avea un geam curat prin care să vezi bine, ulterior dezgheți prosopul plin de zăpadă și gheață și îl reutilizezi.
„În cazul în care lichidul lichidul de parbriz din rezervor este înghețat, cel mai bine ar fi ca șoferul să nu mai încerce să spele parbrizul pentru că va forța pomba și riscă astfel să strice motorașul.
Lichidul nu se va dezgheța doar dacă motorul este pornit. Tocmai de aceea, conducătorii auto sunt sfătuiți să lase mașina timp de câteva ore într-o parcare subterană. Multe dintre mall-urile bucureștene au astfel de parcări, unele încălzite.
O altă soluție ar fi ca șoferul să completeze rezervorul cu spirt și să-l lase să acționeze. Sau să completeze vasul cu apă fierbinte, în speranța că dopurile de gheață vor debloca soluția de vara”, arată auto-bild.ro.