Trucurile bunicilor care funcționează la fel de bine și în zilele noastre. Soluțiile practice pentru casa ta

Trucurile bunicilor care funcționează la fel de bine și în zilele noastre. Soluțiile practice pentru casa ta
Sfaturi de la bunici pentru gospodărie

De la părinți și de la bunici am învățat cele mai multe lucruri atunci când eram copii, dar și acum la maturitate. Bunicile au cele mai bune trucuri practice pentru gospodărie, iar majoritatea sunt folosite și astăzi.

Trucuri practice de la bunici

  • Poți scăpa de buruieni folosind apă fierbinte

Buruienile sunt cel mai mare inamic al grădinii tale. Cresc necontrolat, scapi de ele, însă apar din nou după câteva zile. Cele care cresc între plăcile de beton sunt cele mai greu de omorât. Unul dintre trucurile bunicilor pentru această problemă este apa fierbinte. De asemenea, adaugă și o lingură de sare în apă pentru a funcționa mai bine.

  • Curăță tacâmurile de argint cu pastă de dinți

Tacâmurile de argint pot fi foarte greu de curățat, însă, din fericire, bunica are un mic secret și pentru această problemă. Folosește pasta de dinți pentru a readuce rapid tacâmurile din argint la strălucirea de altă dată. Toto ce trebuie să faci este să pui pasta de dinți pe o cârpă și să freci foarte bine tacâmurile.

  • Pune florile în apă fierbinte

Dacă florile tale preferate s-au ofilit, încearcă să le pui în apă fierbinte. Lasă-le acolo până când apa se răcește din nou, apoi taie capătul tulpinii ușor în diagonală și pune-le în apă rece așa cum ai face normal.

Soluții pentru casa ta din partea bunicilor

  • Uleiul este aliatul tău împotriva lucrurilor lipicioase

Poate că vrei să scapi de eticheta de la papuci sau pe tacâmuri și nu știi cum. Ei bine, potrivit bunicii, orice lucru care se lipește poate fi îndepărtat cu ulei. Ai nevoie de doar câteva picături de ulei de măsline cu care să freci partea lipicioasă.

  • Poți îndepărta alimentele arse cu săpun

Chiar dacă oala este arsă pe fund, asta nu înseamnă că este distrusă și trebuie să o arunci. Doar umple-o cu apă fierbinte și pune câteva picături de detergent lichid de spălat vasele. Focul la mic și folosește o spatulă pentru a răzui cu atenție stratul ars.

  • Lămâia îndepărtează petele de pe haine

Puțină zeamă de lămâie și sare poate îndepărta orice pată. Trebuie să lași amestecul să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește hainele cu oțet și apă caldă, după care va trebuie să le pui în mașina de spălat ca de obicei. Sigur vor dispărea petele, iar hainele vor fi ca noi.