Trucurile banale care te scapă de căldura din bucătărie când gătești vara. Nu ai nevoie de aer condiționat

Trucurile banale care te scapă de căldura din bucătărie când gătești vara. Nu ai nevoie de aer condiționat

Cu siguranță cei mai mulți au decis să renunțe la preparatele care necesită mult timp de stat în bucătărie din cauza temperaturilor mari de afară. Majoritatea s-au îndreptat spre cele mai ușoare lucruri de gătit pentru sezonul cald. Cu toate astea, nu trebuie să renunți la plăcerile culinare din cauza căldurii care se face în bucătărie pentru că există o rezolvare. Ai mai jos câteva trucuri banale care să te scape de căldura din încăpere atunci când gătești pe timp de vară. Iată cum trebuie să procedezi!

Truc pentru gospodine: cum să scapi de căldura din bucătărie

Valul de caniculă i-a făcut pe mulți să renunțe la preparate calde și la statul în bucătărie cu orele. Temperaturile mari de afară devin insuportabile atunci când există și alte surse de căldură în jurul tău, așa cum este cazul acesta. Cu siguranță te gândești să folosești cuptorul sau aragazul, aparate care emană o și mai mare căldură și care te împing să renunți la rețetele favorite și să prepari o salată.

Dacă vrei să economisești și să nu pornești aerul condiționat, există câteva trucuri care te vor ajuta în această direcție. Sigur că nu dorești să consumi doar salate pentru tot sezonul cald, așa că poți să vezi opțiunile propuse de noi. Mai exact, poți utiliza în aceste vremuri plita cu inducție sau ceramică, plita cu gaz sau cuptorul cu microunde.

Toate ridică temperatura alimentelor pentru gătit și scad în timpul procesului temperatura bucătăriei. Cu siguranță te-ai gândit să eviți problema deschizând fereastra pentru a ventila bucătăria, dar astfel lași căldura să pătrundă în interior. Poți să nu mai utilizezi sistemele de extragere a fumului pe care l-ai instalat în bucătărie pentru a capta mirosurile neplăcute sau grăsimea.

Ce trebuie să faci?

Poate nu știai, dar ele ajung cu ușurință la temperaturi de peste 50 de grade Celsius. De asemenea, e bine să dai drumul la hotă pentru că are mici ventilatoare care vor da mirosul preparatelor afară, dar te vor ajuta și să simți puțină răcoare în jurul aparatului de gătit.

Este de mare ajutor să ai o hotă extractivă pe care să o folosești de obicei când faci ceva la grătar sau prăjit care generează mult fum pentru a nu impregna și pereții de miros sau grăsime. Cu cât extractorul este mai puternic, cu atât va elimina mai mult aer cald în mai puțin timp. Încearcă totuși să eviți supraîncălzirea bucătăriei cu prea multe aparate electronice în priză în același timp.