03 mai 2021 | 10:34

Trucuri pentru a depăși o criză de nervi – sfaturi de calmare de la experți

Sănătate
Trucuri pentru a depăși o criză de nervi - sfaturi de calmare de la experți
Trucuri pentru a depăși o criză de nervi

Temperamentul coleric, anxietatea și stările de nervozitate necesită, de cele mai multe ori, un anumit tratament, în funcție de gravitate. Pentru forme mai puțin grave, există soluții ce vă pot calma o criză de nervi. Printre acestea se află plimbările, sportul, ascultarea muzicii preferate. Acestea pot avea rezultate foarte bune atunci când treceți prin astfel de stări.

Furia este o emoție naturală și utilă în anumite situații. Ne ajută să identificăm situațiile periculoase și cum să reacționăm în fața lor. Furia ne poate ajuta să facem lucruri cu adevărat bune. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, furia și crizele de nervi pot fi din cauza stresului. Alte cauze ce poate cauza o criză de nervi sunt certurile din relații, cu rude, colegi, prieteni apropiați sau propria persoană. Așa că, vă vom prezenta câteva idei ce vă pot ajuta să ieșiți din această stare.

Simptomele unei crize de nervi

Crizele de nervi pot fi periculoase. Pot avea un aspect negativ asupra ta și a celor dragi din jur. Acest lucru depinde de modul în care reacționezi atunci când încerci să te eliberezi de toate frustrările. Printre semnele fizice ce ies în evidență atunci când treci printr-o criză de nervi se enumeră:

  • bătăi mai dese și intense ale inimii
  • mușchii devin mult mai încordați
  • vei simți o schimbare la nivelul sistemului pulmonar

Ce putem face atunci când simțim că o astfel de stare se instalează?

Trucuri pentru a depăși o criză de nervi

Găsește cauza

Poate că cel mai simplu mod de a te calma este să îți dai seama ce ți-a provocat acea stare în primă fază. De cele mai multe ori, furia este răspunsul unei nemulțumiri. Ea nu ar trebui reprimată sau suprimată, ci analizată și înțeleasă.

De îndată ce ai realizat care este cauza, poți efectua pașii necesari ce te ajută să te calmezi. Este indicat să tragi aer în piept și să nu reacționezi imediat. Numără până la 10 încercând să te calmezi înainte de a face ceva ce poate regreți mai târziu. În momentul conflictului, ar fi mai bine să îți argumentezi ideile fără a jigni. În acest fel, poți rezolva disputele verbale într-un mod profesional.

Umorul

În cazul în care realizezi că persoana cu care porți un dialog este foarte nervoasă, încercă să destinzi atmosfera cu o glumă. Dacă interlocutorul tău este la fel de glumeț, situația tensionată se poate transforma într-un moment amuzant.

Plimbă-te

Dacă te plimbi măcar jumătate de oră într-un mediu în care te simți relaxat, aerul curat te poate calma considerabil. Chiar dacă ești la muncă și te afli într-o situație stresantă, retrage-te câteva minute și plimbă-te puțin. În acest mod, părăsești spațiul negativ și te poți calma.

Hidratarea este foarte importantă

Fie că este vorba de ceai, cafea sau apă, o băutură ce nu conține alcool te poate liniști. Desigur, vei alege băutura ta preferată. Pe de cealaltă parte, alcoolul în combinație cu stresul poate avea un efect negativ. Te poți enerva mai tare, așa că ar trebui să eviți astfel de băuturi.

Exerciții fizice

Poți alege să mergi la sală, să alergi în aer liber sau pur și simplu să faci câteva exerciții fizice acasă. Ele pot diminua stresul și nervii, este o terapie excelentă pentru astfel de situații.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat! Simona Bucura-Oprescu explică
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro