Furie și revoltă la TVR din cauza pandemiei. Ce se întâmplă, de fapt, în televiziunea plătită de toți românii

Furie și revoltă la TVR din cauza pandemiei. Ce se întâmplă, de fapt, în televiziunea plătită de toți românii
Furie și revoltă la TVR din cauza pandemiei. Ce se întâmplă, de fapt, în televiziunea plătită de toți românii

E furie și revoltă la TVR din cauza pandemiei. Adelin Petrișor a vorbit deschis despre problemele cu care se confruntă și el în această perioadă, din cauza unui program haotic al serviciului său.

Furie și revoltă la TVR din cauza pandemiei

Adelin Petrișor a spus ce se întâmplă în Televiziunea publică, locul în care există ”1000 de generali și o singură ordonanță”.

”După vreo 7 luni de program de teren în pandemie, 2 reporteri ai Știrilor TVR au #COVID19. Din câte știu, oamenii iau tratament, dar sunt acasă, nu la spital. Încă de la început, noi lucrăm împărțiți în două ture, doar câte 4 reporteri de teren pe fiecare tură, foarte puțini în comparație cu orice redacție din România. Acum, în loc să-i înlocuiască pe cei 2 pe o perioadă de 2-3 săptămâni cu oameni din redacție sau din alte departamente ale TVR, șefii au preferat să ne amestece pe noi cei rămași și să ne pună într-un program haotic. Gata, s-a dus ideea că turele nu se pot întâlni la muncă. Am vorbit cu producătorul general, cu șefa Știrilor și cu Președintele TVR. Le-am explicat că suntem obosiți, stresați și că programul de până acum ar fi fost cel mai bun pentru această perioadă complicată. Toți au zis că ne înțeleg, că nu au alte soluții și fiecare a arătat cu degetul spre altcineva. Le-am spus și eu că mi se pare o rușine imensă că o televiziune cu 2200 de angajați nu poate găsi înlocuitori pe termen scurt pentru 2 reporteri bolnavi. Poate nu ar trebui să mă mir chiar așa de tare. Dacă stau să mă gândesc bine, la Știri numărul producătorilor, editorilor și prezentatorilor cred că e cel puțin dublu față de cel al reporterilor. TVR, armata cu 1000 de generali și o singură ordonanță… #paradoxuriDinTeleviziuneaPublica”, a scris Adelin Petrișor pe contul de Facebook.

Cine este Adelin Petrișor

Adelin Petrișor s-a născut la data 29 iulie 1975, în Buzău și este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de război din România. Acesta și-a început cariera în anul 1994, la postul de radio 2M+. În continuare, a lucrat la Tele 7 abc și TVR, apoi în perioada 1999 – 2008 la Antena 1, unde s-a afirmat prin reportajele exclusive realizate in zone de conflict. De asemenea, în perioada iulie 2008 – noiembrie 2009 a fost reporter special la Realitatea TV, iar din septembrie 2010 este colaborator al TVR.

Acesta a transmis din Irak, Afganistan, Liban, Israel, Algeria, Albania și alte zone de conflict. În 2006 a realizat un reportaj în închisoarea americană Guantanamo. În timpul ofensivei americane din Irak, în 2003 a fost singurul corespondent român care a transmis din Bagdad.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI