Secretul celui mai bun blat pentru pizza. Așa îl fac cei mai buni bucătari din lume

Secretul celui mai bun blat pentru pizza. Așa îl fac cei mai buni bucătari din lume
Secretul celui mai bun blat pentru pizza. Asa il fac cei mai buni bucatari din lume

Pizza este un aliment extrem de gustos, în fața căruia cu greu poți rezista. Pentru ca blatul de pizza să iasă ca la marele restaurante italienești, trebuie să ții cont de anumiți pași. Iată secretul celui mai bun blat pentru pizza. Așa îți va ieși super pufos.

Cum faci cel mai bun blat pentru pizza. Secretul marilor bucătari

Rețeta de pizza poate fi foarte simplă sau foarte complicată, totul depinde de blat și de cum știi tu să-l faci. Dacă blatul iese perfect, atunci toată pizza va avea un gust irezistibil. Cum trebuie să procedezi pentru ca blatul de pizza să nu iasă crud, ars, prea subțire sau prea gros. Ce ne învață mari bucătari ai lume.

Cel mai bun aluat pentru pizza îl obții doar dacă respecți câteva reguli importante. Acest detaliu îți va ușura semnificativ munca în bucătărie.

Ingredientele pentru pizza

Nu orice făină este bună pentru blatul de pizza. Nu trebuie să alegi niciodată făina de tip 000, care este pentru prăjituri, ci pe cea cu granulaţie mai mare, tip 650, folosită special în panificaţie. Făina tip 650 își păstrează cele mai multe proprietăţi nutritive și, totodată, are o cantitate mai mare de proteine. ce înseamnă asta? Proteinele din făina tip 650 ajută la dezvoltarea glutenului. Prin urmare, acest tip de făină are şi un conţinut mai ridicat de gluten, fiind ideal pentru aluaturi elastic, cum este cel de pizza.

Aluatul de pizza conține următoarele ingrediente simple: făină, apă, sare şi drojdie.

Ingredientele trebuie cântărite

Un blat de pizza nu va ieși niciodată ca la carte dacă nu urmezi o rețetă exactă. De aceea, ingredientele trebuie cântărite, hidratarea aluatului (cantitatea de apă folosită) fiind foarte importantă.

Aluatul trebuie frământat

Nu trebuie omisă frământarea aluatului de pizza. Această etapă este esențială, pentru ca glutenul să crească şi aluatul să devină elastic.

Aluatul trebuie lăsat la dospit

Cel mai mare secret al blatului de pizza perfect este dospirea. După ce l-ai frământat, lasă aluatul la dospit în frigider un timp îndelungat, adică 24-48 de ore. Acest proces face ca aluatul să devină mult mai uşor de digerat şi are un gust superior.

Blatul nu trebuie să fie gros

Dacă nu ai talentul unui pizzaiolo care aruncă şi roteşte blatul în aer pentru a-l subţia, poți face acest lucru cu degetele. Subțiază aluatul dinspre centru spre margini, rotindu-l constant şi lasă marginile puţin mai groase. Astfel, vei împiedica sosurile să curgă.

Sosurile trebuie puse într-o ordine

Puțină lume știe acest secret. Topping-urile nu se pun toate odată, ci pe rând. Primul trebuie să fie sosul de roşii, apoi mozzarella și restul topping-urilor, în funcție de preferințe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI