Florile sunt nelipsite din casele noastre sau din curte. Oferă culoare și un miros splendid, dar necesită îngrijire pentru a fi pline de viață tot timpul. Îngrășământul nu trebuie să lipsească, iar dacă nu doriți să îl folosiți pe cel din comerț, puteți face unul acasă, folosind un ingredient banal.
Orice pasionat de grădinărit își dorește ca plantele lui să crească cât mai repede. Pentru acest lucru, plantele au nevoie de îngrijire constanță și specială, în funcție de ce specii aveți.
Îngrășământul joacă un rol esențial în creșterea plantelor. Nu este nevoie să folosiți îngrășământ din comerț plin de chimicale, ci puteți face unul folosind ingrediente naturale. Va fi mult mai ieftin.
Cel mai probabil, aveți deja aceste ingrediente în bucătărie. Este vorba despre nelipsitul orez. Tot ce trebuie să faceți este să puneți orezul în apă, după care să udați plantele cu aceasta.
Apa de orez va fi hrana sau îngrășământul de care florile au nevoie. Veți putea vedea cum plantele dumneavoastră cresc mai repede și vor prinde culoare mult mai repede.
Florile pe care le avem la geamuri sau în grădină au nevoie de îngrijire speciale, iar pentru ca acestea să nu se mai ofilească și să înflorească, trebuie întreținute cu un îngrășământ special.
Un alt îngrășământ natural foarte bun pentru flori este apa în care ați fiert o sfeclă. Acesta ajută florile să-și recapete vitalitatea. Un lucru important de menținut este faptul că lichidul trebuie turnat atunci când este călduț.
Nu trebuie să fie fierbinte, deoarece dăunează rădăcinii florii și aceasta se ofilește cât ai clipi. De ce este un îngrășământ bun? Ei bine, după ce fierbe sfecla, în apă rămân o mulțime de nutrienți.
Prin urmare, la final veți avea o compoziție plină de potasiu, mangan, magneziu și fosfor. Tot ce trebuie să faceți este să puneți apa la fiert, iar când începe să aibă bulbuci, este un indiciu că trebuie să puneți sfecla.
Lăsați-o să fiarbă timp de circa jumătate de oră. Nu sunt necesare alte ingrediente. După ce a trecut timpul, scoateți sfecla, lăsați apa la răcit și turnați-o la plante cât este călduță. Puteți face acest lucru o dată pe săptămână.