Ouăle sunt nelipsite de pe mesele de Paște, mai ales cele vopsite. Chiar dacă poate nu îți vine să crezi, fierberea lor poate fi o adevărată artă. Iată cum poți fierbe cele mai gustoase ouă.
În primul rând, așază ouăle într-un singur strat într-o oală. Nivelul apei ar trebui să fie cu aproximativ trei centimetri deasupra ouălor. Apoi, acoperă oala cu un capac și adu apa la fierbere. Imediat după ce începe să fiarbă, îndepărtează oala de pe foc și las-o așa.
În funcție de preferințe, dacă vrei ca ouăle să nu fie prea tari, lasă-le să stea în apă între un minut și patru minute. Pe de cealaltă parte, dacă vrei ca ouăle să fie mai tari, lasă-le să stea în apă caldă între 15 și 17 minute.
Atunci când ouăle sunt fierte exact așa cum îți dorești, scurge apa caldă din oală și acoperă-le cu apa rece, apoi adaugă câteva cuburi de gheață. Ouăle vor fi mult mai gustoase în acest fel.
Vopsitul ouălor de Paște este o tradiție pentru noi și nu lipsește niciodată. Majoritatea oamenilor le fac roșii și le vopsesc în mod natural, cu frunze de mentă, frunze de ceapă sau varză, însă știai că le poți vopsi și cu bicarbonat de sodiu și oțet? Iată de ce vei avea nevoie:
Pentru început, fierbe ouăle și lasă-le să se răcească, apoi deschide o cutie de ciment de cauciuc și folosește pensula pentru a picura lipici pe ouă. Mai departe, îndepărtează cimentul de cauciuc. Ar trebui să descoperi un model alb după ce ai terminat ouăle.
Pentru ouăle pe care poți să le consumi, folosește o lingură dintr-un sfert de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă, apoi adaugă trei picături de colorant alimentar. Amestecă în compoziție până observi că devine asemănătoare cu o pastă. Procesul îl poți repeta pentru a obține câte culori vrei, după preferință.
După ce ai terminat de amestecat, pune câte un ou în fiecare gaură a unei forme de brioșe și folosește pensula pentru a adăuga mai multe culori. Cel mai bine ar fi să folosești mănuși.