Trucul secret pentru găluștele pufoase. Nu vor mai ieși niciodată tari, ce trebuie să faci

Trucul secret pentru găluștele pufoase. Nu vor mai ieși niciodată tari, ce trebuie să faci
Cum se prepara cele mai pufoase galuste

Dacă ești fan al găluștelor, atunci rețeta asta este pentru tine. În perioada mai rece a anului, gospodinele se îndreaptă către preparatele culinare bogate în calorii, în ton cu temperaturile scăzute și atmosfera melancolică a sezonului ploios. Cum poți prepara cele mai pufoase găluște.

Care este secretul celor mai bune găluște

Supa de găluște este extrem de îndrăgită de români, fiind una dintre mâncărurile de bază în bucătăria autohtonă. Deși, inițial, poate părea o rețetă complicată, gospodinele te asigură că este mult mai ușor decât credeai să prepari cele mai pufoase găluște.

Ai nevoie doar de câteva ingrediente, precum:

  • Două ouă
  • Două linguri de ulei vegetal sau untură de rață/gâscă
  • 8 linguri de griș curat (dacă ouăle sunt mai mari se mai pot adăuga una, două linguri de griș)
  • un vârf de cuțite de sare

Pentru început, vei începe prin a separa albușul de gălbenuș. Apoi, vei bate albușul până când se transformă într-o spumă tare.

În continuare, gălbenușul se bate cu un praf de sare și două linguri de ulei. După ce ai turnat gălbenușul peste albuș, acesta se încorporează ușor, cu o furculiță, cu mișcări de jos în sus.

Trucul genial pentru ca găluștele să fie pufoase

Secretul pentru ca găluștele să iasă extrem de pufoase este să adaugi grișul, puțin câte puțin, cu mișcări lente. Amesteci ușor compoziția, în continuare.

La final, vei realiza că aluatul este suficient de moale. Lași totul să se odihnească preț de 10 – 15 minute, timp suficient pentru ca grișul să se umfle.

După ce s-a scurs timpul, începi și modelezi găluștele. Gospodinele iscusite te sfătuiesc să umezești lingura utilizată pentru modelarea lor, ținând-o într-o cană cu apă.

Un alt truc este să înmoi lingura în supa în care vei pune, ulterior, găluștele. Le poți modela în funcție de propriile preferințe, dar nu uita că își vor modifica volumul aproape de trei ori.

Mai departe, vei trece la fierberea găluștelor direct în supă, timp de 12 minute. Important este să nu pui găluștele în apă clocotită, deoarece există riscul ca acestea să se spargă și să se împrăștie în oală.

După ce ai oprit focul, oala se lasă acoperită, pe aragaz, pentru încă 10 minute.