Supa de găluște de griș este foarte faimoasă în restaurantele austriece și bavareze. Acest fel de mâncare a devenit foarte popular în zonele în care, odată, trăiau nemți. Supa cu găluște de griș a fost preluată și de gospodinele din regiunile noastre, care au reinventat-o și preparat-o în funcție de preferințele românilor. Vezi care este secretul celor mai bune găluște de griș.
Găluștele de griș se prepară foarte ușor și pot schimba total aroma unei supe. Există câteva trucuri de care trebuie să ții cont când prepari compoziția din care, ulterior, se fac găluștele propriu-zise. Trebuie să fii atent la detalii pentru a te bucura de cele mai gustoase și pufoase găluște de griș. În rândurile următoare îți vom explica cum poți să prepari supă de găluște de griș rapid. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos.
Ingrediente:
Mod de preparare:
La final, amestecul pentru găluștele de griș trebuie să aibă o consistență ușor vâscoasă. Pentru a prepara găluște de griș pufoase, se recomandă să lăsați compoziția să se uniformizeze timp de zece minute. Astfel, amestecul poate „absorbi” toate benefeciile ouălor.
Pentru formarea, respectiv introducerea găluștelor de griș în supă pașii care trebuie urmați sunt foarte simpli. Îi vom prezenta în rândurile următoare.
Atenție! Lingura din metal trebuie să fie întotdeauna umedă. Nu se umezește niciodată cu apă caldă, ci doar cu apă rece. În acest fel, compoziția pentru găluște nu se va lipi de lingură și va avea o formă frumoasă.
Găluștele de griș se lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, oala de supă fiind acoperită cu capac. Găluștele vor prelua, astfel, din aroma supei. Când au trecut cele 10 minute, se stinge focul și se lasă supa cu găluște la răcit. Poftă bună!