Trucul secret care face pâinea de casă mai densă. Ce trebuie să pui în aluat, de fapt

Trucul secret care face pâinea de casă mai densă. Ce trebuie să pui în aluat, de fapt
Ce trebuie să faci când prepari pâinea de casă

Gospodinele pregătesc pâine de casă pentru ca toată familia să se bucure de un produs extrem de gustos. Toată lumea visează la acest aliment preparat cu dragoste și grijă, însă, de multe ori, aluatul nu iese așa cum trebuie. Iată că există un secret pentru a face pâinea mai densă!

Cum faci cea mai bună pâine de casă

Pâinea de casă este extraordinară, așa că toți visează la o coajă crocantă și un miez pufos. Puține gospodine știu să o facă așa cum trebuie, însă un ingredient secret o să scoată pe toată lumea din impas. Preparatul tău o să fie mult mai bun de acum înainte, fără prea mult efort.

Îți dorești să te bucuri de pâine ca la bunica, însă nu știi ce trebuie să faci pentru ca preparatul să fie mai dens? Nimic mai simplu! Trebuie doar să adaugi 3-4 linguri de griș în aluat înainte ca acesta să fie pus în aparatul de pâine. Schimbarea este una uluitoare.

Rețetă simplă pentru pâine. O să te lingi pe degete

O să ai nevoie de 300 de grame de făină, 150 de grame de griș, 250 ml de apă călduță, 10 grame de drojdie uscată, 25 ml de ulei și 10 grame de sare. Pâinea o să ți se topească în gură, chiar dacă nu folosești lapte! O să observi că nu o să te mai saturi de această rețetă simplă și gustoasă.

Începe prin a frâmânta aluatul în mașina de pâine. Pune apa călduță, drojdia, făina, grișul, sarea și uleiul. Respectă ordinea ingredientelor și prepară aluatul manual sau la robot. Acesta se poate lucra extrem de ușor, mai ales pentru că este fin și elastic. Toată lumea o să îți mai ceară o felie!

Mută aluatul într-un bol uns cu ulei după ce mașina de pâine a terminat de frâmântat. Acesta trebuie să fie lăsat timp de aproximativ o oră la temperatura camerei ca să se dospească până își dublează volumul. Răstoarnă totul pe o planșetă de lucru pentru a trece la următoarele etape.

Tot ce trebuie să faci

Aluatul trebuie să fie întins și modelat sub formă de franzelă. Este necesar ca acesta să fie mutat într-o tavă antiaderentă, unde a fost presărat griș. Lasă totul să se dospească timp de aproximativ 20 de minute înainte de a încălzi cuptorul la 200 de grade, potrivit zicemami.ro.

Pâinea trebuie să fie crestată cu o lamă de panificație pentru a adăuga o lingură de griș. Aspectul o să fie unul fenomenal! Lasă preparatul să stea la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute până când se rumenește. Nu o să te mai saturi de această pâine plină de savoare și făcută în casă!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI