Trucul prin care farfuriile tale nu vor mai îngălbeni. Secretul care te scapă de probleme

Trucul prin care farfuriile tale nu vor mai îngălbeni. Secretul care te scapă de probleme
Cum să nu ți se mai îngălbenească farfuriile?

Gospodinele se gândesc cu teamă la această perioadă a sărbătorilor de iarnă când mesele pare că nu se mai termină, iar invitații vin zi de zi în vizită într-un număr mare. Desigur că una din problemele pe care le întâmpină doamnele este cea a farfuriilor care rămân cu o nuanță de galben după ce sunt folosite și spălate în repetate rânduri. Ce trebuie să faci ca acestea să se nu mai îngălbenească? Ai mai jos un truc simplu și la îndemână.

Truc pentru gospodine: cum să nu ți se mai îngălbenească farfuriile?

Perioada sărbătorilor este una din cele mai încărcate pentru toate gospodinele. Cele mai multe dintre ele doresc să pregătească acasă de la zero preparatele delicioase și mult așteptate de toți cei dragi. Un detaliu important pe lângă compania de la masă și bucatele tradiționale este vesela.

Farfuriile trebuie să arate spectaculos, să fie curate și dezinfectate. De asemenea, experții în design recomandă albul pentru că așa poți să scoți în evidență alimentele gătite, mai cu seamă dacă sunt colorate. Cu siguranță multe dintre doamne au întâmpinat probleme în privința veselei care arată demodat sau vechi ori care are o culoare neglijentă și strică tot decorul de pe masa de Crăciun sau Revelion.

Nu trebuie să îți faci griji sau să te gândești să cheltui alți bani pe farfurii noi doar pentru evenimente. Există câteva trucuri simple și rapide pe care ai putea să le încerci. Acestea se pot îngălbeni odată cu trecerea timpului, dar poți să le dai viață cu câteva metode eficiente. Produsele de care ai nevoie se găsesc peste tot și au un preț accesibil.

Ce trebuie să faci?

Mai exact, trebuie să utilizezi pentru soluția fabuloasă un tub de lipici lichid pentru hârtie și un plic de bicarbonat de sodiu. Acestea se amestecă împreună cu cinci litri de apă care trebuie pusă pe aragaz la foc mediu. Pune vasele în lichid pentru cel puțin 10 minute pe rând, apoi mută farfuriile în chiuvetă și spală fiecare recipient așa cum o faci în mod normal.

Cu siguranță o să vezi rezultatele deosebite chiar și după o singură rundă de clătit în soluția cu lipici și bicarbonat. Specialiștii susțin că este mai bine ca acestea să fie spălate după fiecare masă cât mai rapid, mai cu seamă dacă la prânz sau cină ai servit sosuri colorate și cu o textură groasă. De asemenea, este potrivit dacă le depozitezi cu foaie de pergament între ele.

Urmăriți Playtech.ro și pe