Trucurile utile care elimină toată grăsimea de pe farfurii. Doar așa vei avea vasele curate

Trucurile utile care elimină toată grăsimea de pe farfurii. Doar așa vei avea vasele curate
Trucurile utile care elimină toată grăsimea de pe farfurii

Cu siguranță este extrem de enervat pentru toate gospodinele ca grăsimea să rămână pe farfurii. Multe dintre doamne au observat acest lucru chiar și după ce au spălat cu grijă vesela de la prânz. Din păcate, unele produse pentru curățenie din supermarket-uri nu își mai fac treaba așa cum trebuie. Cum poți să ai rapid farfurii curate și să nu mai ai această problemă? Nu mai este nevoie să freci fiecare obiect minute în șir. Iată cum trebuie să procedezi!

Truc util pentru gospodine: scapă repede de grăsimea de pe farfurii

Spălatul vaselor este una din activitățile evitate de toți cei din familie. Cu toate astea, gospodinele știu cât este de important să speli farfuriile folosite la scurt timp după ce ai terminat de mâncat. Îngrijirea obiectelor în cauză trebuie făcută imediat pentru ca sosurile sau preparatele rămase să nu se întărească.

Cu siguranță multe doamne au observat de-a lungul timpului că produsele de curățat cumpărate din supermarket nu își mai fac treaba așa cum trebuie. Majoritatea oamenilor au în vedere faptul că o spălare greșită a oalelor și vaselor poate favoriza proliferarea microorganismelor neigienice care îmbolnăvesc familia.

Este nevoie de mai mult de un burete bun sau un detergent calitativ. Află că materialele pe care le folosești pentru curățat pot lăsa resturi de mâncare pe vase sau pot să adăpostească bacterii. Rafa Carbajal este un inginer biochimic ce vine acum cu câteva sfaturi pentru toate gospodinele.

Cum trebuie să acționezi: pas cu pas

Iată cum trebuie să procedezi:

1. Îndepărtează orice resturi alimentare.
2. Spală obiectul cu săpun de vase așa cum o faci în mod normal.
3. Folosește apă fierbinte.
4. Scufundă fiecare farfurie într-o soluție cu o jumătate de linguriță de înălbitor pentru fiecare litru de apă.
5. Nu utiliza apă caldă la pasul 4.
6. Clătește vasele cu apă curată.
7. Pune vasele pe un suport special cu spații între ele pentru ca printre obiecte să circule aer.
8. Poți să alegi să le ștergi cu un prosop curat de bucătărie sau să le lași să se usuce în mod natural.

Specialiștii asigură că după acest proces făcut ca la carte cu siguranță o să ai cele mai curate farfurii. Cel mai probabil o să îți fie drag să mănânci din acestea după ce le vei vedea cum lucesc. Un alt sfat este să ai grijă și de locul în care le depozitezi. Dulapul trebuie să fie și el curățat de praf și dezinfectat periodic.