Ardeii copți reprezintă un produs de bază în bucătării, în primele săptămâni de toamnă. Gospodinele pregătesc tot felul de sortimente de zacuscă și legume pentru sezonul rece, din care aceste legume cu siguranță cu lipsesc. Tututor ne plac ardeii copți, însă sarcina care ne dă cele mai multe bătăi de cap este decojirea lor. Află în rândurile de mai jos care este trucul prin care cureți cel mai rapid ardeii copți.
Ardeii copți sunt un deliciu absolut, indiferent dacă este vorba despre cei lungi sau grași. Decojirea lor, însă, este o total altă poveste. Majoritatea gospodinelor sunt deranjate nu de faptul că sarcina în sine ar fi dificilă, ci de timpul pe care trebuie să îl investescă în curățarea ardeilor copți pentru conserve.
În continuare vom prezenta câteva trucuri cu ajutorul cărora nu va mai trebui să te chinui la curățarea ardeilor copți. Fiecare gospodină poate alege secretul pe care îl consideră a fi cel mai eficient în bucătăria sa.
În primul rând, trebuie mare atenție la ce tip de ardei cumperi. Dacă legumele sunt proaspete, cărnoase și suculente, decojirea lor după coacere va fi mai ușoară. Desigur, se întâmplă uneori să rămâi în criză și poate nimerești la cumpărături într-un moment în care nu sunt disponibile foarte multe opțiuni. Iată ce trebuie să faci în astfel de situații!
Pentru a-și ușura munca, după ce ai copt ardeii pentru zacuscă, pune-i într-un bol și presară sare grunjoasă peste ei. Acoperă vasul cu un capac și lasă ardeii să stea astfel timp de circa 20 de minute, până se răcesc. Cu cât legumele sunt mai fierbinți, cu atât mai dificilă devine decojirea lor.
O altă metodă de a curăța ușor ardeii este să îi pui, după coacere, într-o pungă de plastic și să-i lași la răcit. Pe lângă faptul că răcirea îi va face mai ușor de decojit, aburirea va ușura, de asemenea, curățarea ardeilor copți, potrivit sfaturilor oferite de către o gospodină pe blogul Easy Peasy Creative Ideas.
Înainte de a coace ardeii, poți să îi ungi cu puțin ulei de măsline. Acest proces va ușura îndepărtarea cojilor de pe ardei. În loc de ulei de măsline poți opta, dacă ți se pare mai eficient, pentru uleiul de avocado. Varianta clasică este preferată, totuși, de cele mai multe dintre gospodine.
După ce sunt gata copți, ardeii se pot acoperi etanș cu folie alimentară de plastic. Și această metodă este folosită de multe dintre românce pentru a îndepărta cu ușurință coaja coaptă a legumelor. După aproximativ zece minute, pur și simplu strângi ușor ardeii în mână, și tragi de folia de plastic. Este una dintre cele mai rapide metode de curățare a ardeilor.