În sezonul estival, toate doamnele și domnișoarele merg la cumpărături pentru a găsi costumul de baie ideal pentru a se relaxa la piscină sau pe litoral. Cu toții avem în sertare un costum de baie care este acolo de ani de zile, preferatul nostru, cel despre care credem că ne stă grozav. Care este trucul genial care te ajută să îți speli costumul, pentru ca acesta să pară nou-nouț.
Atunci când cumperi un costum de baie, te uiți la mai multe lucruri. În primul rând, te uiți să vezi ce vestimentație se potrivește formei corpului tău, apoi ce culori te avantajează, precum și preferințele personale privind accesorizarea cu volane, paiete și alte artificii.
Dacă ai un costum de baie favorit, pe care-l porți an de an la mare sau la piscină, trebuie să știi câteva trucuri care te vor ajuta să-l cureți în așa fel încât articolul vestimentar să pară ca și când abia l-ai fi cumpărat.
Chiar dacă nu ne place acest lucru, precum toate hainele, articolele vestimentare se pot deteriora după spălări repetate. Costumul de baie devine tern, își poate pierde forma, iar culorile se pot estompa. Ce trebuie să faci pentru ca aceste lucruri să nu se întâmple.
Țesătura costumelor de baie este deosebită, având în vedere că te ajută să te scufunzi în apă chiar și preț de câteva ore. Tocmai din acest motiv, trebuie să ai grijă cum speli costumul de baie, ce soluții să folosești pentru a păstra articolele vestimentare intacte.
Piscinele conțin clor și sare care fac țesătura să se uzeze, de aceea ar trebui să speli costumul de baie după fiecare utilizare, indiferent dacă a fost în apă ore întregi sau nu. Crema de protecție solară este un alt agent care îți poate altera costumul de baie, dacă nu îl speli imediat după ce l-ai pătat de cremă.
Ori de câte ori îți scoți costumul, chiar dacă nu îl speli imediat, acesta trebuie clătit cu apă rece pentru a îndepărta urmele de murdărie, cremă, nisip, clor, sare și alte bacterii.
Un alt truc important este eviți să utilizezi balsam de rufe atunci când speli costumul de baie, deoarece fibrele se înfundă și țesătura își pierde proprietățile. Indicat ar fi să-l speli manual cu un săpun delicat.
Pentru a dezinfecta costumul, specialiștii îți recomandă să folosești oțet. Acidul acetic protejează culoarea și elimină mirosurile neplăcute. Pune-l în mașina de spălat în loc de balsam de rufe. Rezultatele vor fi fenomenale.