De ce unele femei se machiază la piscină, de fapt. Un specialist explică de ce procedează bine

De ce unele femei se machiază la piscină, de fapt. Un specialist explică de ce procedează bine
De ce unele femei se machiaza la piscina, de fapt. Un specialist explica de ce procedeaza bine

Deși cele mai multe dintre femei aleg să nu se machieze atunci când merg la piscină, la ștrand sau la mare, mitul a fost demontat datorită make-up artistului Claudia Preduca. Specialistul a explicat, într-un interviu acordat în exclusivitate Revistei Ego, motivele pentru care le sfătuiește pe femei să poarte un machiaj discret la plajă.

De ce este recomandat să ne machiem la piscină

Când mergi la piscină și vrei să fii în centrul atenției, primul lucru pe care-l faci este să cumperi un costum de baie care să se potrivească siluetei tale, alegând culori puternice, care ies în evidență. Apoi, savurezi un cocktail rece la marginea bazinului și te bucuri de un bronz frumos și uniform, înainte de a te răcori în apă.

Deși accesoriile nu sunt recomandate, deoarece metalul poate cocli pe piele, lăsându-ți urme inestetice pe trup, când vine vorba despre purtarea machiajului la piscină, un make-up artist demontează miturile.

Claudia Preduca recomandă purtarea unui machiaj discret waterproof la piscină, deoarece, în acest fel, tenul va fi protejat de clorul și substanțele folosite pentru igienizarea piscinei.

„Nu consider deloc că este o greșeală, mai ales când vine vorba de piscină. Știm cu toții că apa de piscină conține clor, iar dacă purtăm machiaj poate fi ca un strat protector împotriva acestuia pentru pielea noastră.

Bineînțeles, trebuie să purtăm machiaj waterproof. Consider că machiajul este o barieră între tenul nostru și soluțiile din apă.”, a declarat specialista, exclusiv pentru ego.ro.

„Ar trebui să folosim produse rezistente la apă!”

Întrebată ce produse de machiaj ar fi potrivite pentru a fi purtate la plajă sau la piscină, make-up artistul susține că femeile ar putea folosi un rimel rezistent la apă și un fond de ten ce conține factor de protecție împotriva razelor UV.

„Ar trebui să folosim produse rezistente la apă și cât mai puține. Un fond de ten, eventual rimel. Există foarte multe fonduri de ten cu acoperire light, care ne oferă în același timp și protecție împotriva soarelui.

Le sfătuiesc pe femei să folosească doar strictul necesar și, bineînțeles, dacă fondul de ten nu conține SPF să nu uităm să îl aplicăm.

În mod normal te poți bronza, nu are legătură machiajul, dar dacă folosim o bază cu protecție solară, iar apoi aplicăm și un fond de ten cu SPF, va fi mult mai greu să ne bronzăm.”, a completat make-up artistul pentru sursa citată.