Trucul pentru ca supa de pui să iasă limpede. Secretul știut de cele mai bune gospodine

Trucul pentru ca supa de pui să iasă limpede. Secretul știut de cele mai bune gospodine
Truc pentru o supă de pui limpede

Supele și ciorbele nu lipsesc din casele românilor. Ce truc folosesc cele mai iscusite gospodine pentru ca supa să iasă limpede? Bucătarii se folosesc și ei de același lucru. Care este modul de preparare pentru o rețetă de prânz pefectă?

Truc în bucătărie: cum să ai o supă de pui limpede?

Românii adoră să consume supe sau ciorbe de carne sau legume care sunt diferite în funcție de zonă. Cu toate astea, majoritatea împărtășesc o rețetă simplă pentru supă limpede care de obicei este de pui și conține tăieței de casă sau găluște de griș. Este o mare diferență între supa clară și cea limpede.

Prima dă tuturor senzația de răcorire și este mult mai apetisantă, iar mulți o preferă si vara, rece. Tulburarea apei din preparat apare din cauza grăsimii și a proteinelor coagulate. Este recomandat să fierbi carnea dorită la foc mic și să iei impuritățile cu o spumieră. Cea mai iubită de români este supa de tăieței de casă sau cumpărați.

Dacă faci totul de la zero, ai nevoie de timp pentru a lăsa foaia de tăieței puțin la uscat. Ea se face din gălbenul de ou, făină, sare și puțină apă și se întinde pe cât de subțire posibil. Dacă alegi să îi cumperi, pune-i în apă la mijlocul preparării termice pentru a se face complet.

  • Ingrediente:

1 pui întreg
3 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1 ceapă
1 felie țelină
sare
apă pentru fiert supa
frunze de pătrunjel și țelina
taieței pentru supă din comerț

Mod de preparare

Pune la fiert carnea dorită (un pui întreg, aripi sau copane). Lasă totul la foc mic preț de 30 de minute, timp în care spumezi apa de impuritățile cărnii și de prea multă grăsime. Taie morcovul rondele, rădăcinile de păstârnac în cubulețe mici și țelina în bucăți asemănătoare. Pune ceapa și restul legumelor abia după ce scoți carnea.

Trebuie să te asiguri că apa este limpede. Ai putea să o strecori după ce gătești carnea. Pune ingredientele la fiert în stocul de pui și condimentează cu sare, iar mai apoi varsă acolo și tăiețeii din comerț sau preparați de tine.

Lasă carnea la răcit și taie-o în bucățele mici pe care le arunci din nou în supă sau ai putea folosești bucățile în alt fel de mâncare. Unii oameni o preferă cu o aromă ușor acrișoară, așa că poți asezona totul cu foarte puțină zeamă de lămâie. Servește-o alături de frunze proaspete de pătrunjel și leuștean.