Cum faci acasă Paris Brest, de fapt. Rețeta care bate orice ecler de pe piață

Cum faci acasă Paris Brest, de fapt. Rețeta care bate orice ecler de pe piață
Cum să faci Paris Brest la tine acasă?

Trebuie să încerci și tu rețeta pentru Paris Brest! Cum o poți face la tine acasă? Ai nevoie de puține ingrediente și de răbdare. Modul de preparare seamănă cu cel al unui ecler, dar este mai spectaculos. Cu siguranță îi vei surprinde plăcut pe invitații tăi.

Rețetă pentru Paris Brest: cum să o prepari simplu la tine acasă?

Paris Brest este un deliciu de care puțini au auzit pentru că recent a ajuns în privirile multora. Deliciile franțuzești sunt printre cele mai bune pe care majoritatea le preferă. Un truc pentru orice rețetă din această gastronomie este să folosești ingrediente de calitate și să fii atent la modul de preparare.

Poate arată ca un desert simplu, dar tocmai simplitatea sa a primit nota 10 din partea celor care l-au gustat. Este recomandat să nu le lași simple, ci să le dai farmec prin bucăți de migdale pe deasupra sau ciocolată amăruie. Acest pas trebuie să aibă loc după ce faci formele cu poșul și după ce le ungi pe fiecare cu gălbenuș de ou.

De asemenea, pentru un plus de arome, poți să le umpli cu o cremă fină de vanilie pe care o faci în casă sau o cumperi deja gata din supermarket-uri. Mai mult decât atât, la final adaugă și câteva bucăți de fructe proaspete sau pune-le într-un recipient alături pentru ca oaspeții să se servească singuri cu cele dorite.

  • Ingrediente aluat:

4 ouă mari (cam 200-250 g)
150 g făina
125 g unt
125 ml apă
125 ml lapte
5 g sare
10 g zahăr

  • Ingrediente crema Praliné:

cremă de vanilie
150 g unt
4-5 linguri de Praliné

  • Ingrediente Praliné

90 g alune de pădure crude
120 g migdale crude
200 g zahăr pudră
50 ml apă

  • Pentru decor:

un ou
zahăr pudră
o mâna de fulgi de migdale

Mod de preparare: pas cu pas

Pune într-o cratiță lapte, apă, zahăr, sare și unt și dă focul la mediu. Când începe să fiarbă, adaugă toată făina și amestecă bine. Mai ține pe foc preț de încă 5 minute, timp în care amesteci continuu. Aproape la fel se procedează și în cazul unui ecler, dar atunci trebuie să incorporezi ouăle unul câte unul.

Ia oala de pe foc și amestecă încă puțin. Pune aluatul obținut într-un poș la care se atașează un dui cu deschidere largă. Pe acesta îl vei folosi când vei face formele de cerc deschis. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă formele să se coacă preț de 20 de minute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI