Peștele este unul dintre elementele de bază în bucătărie, este super nutritiv, versatil și delicios, însă atunci când încercăm să îl pregătim la perfecție putem eșua de multe ori în această sarcină, deoarece se lipește, se despică și chiar se poate găti inegal, dar nu îți face griji, pentru că există câteva sfaturi pentru a găti peștele astfel încât să nu se lipească de tigaie.
Cu un aliment atât de hrănitor precum peștele, datorită acizilor grași Omega 3, a vitaminelor A, B, D și E, a mineralelor precum magneziul, seleniul, fosforul și iodul, precum și a proteinelor de calitate, este vital să îl includem în alimentația noastră, motiv pentru care câteva sfaturi pentru o preparare corectă a acestuia sunt întotdeauna utile.
Să gătești corect peștele nu este atât de complicat pe cât pare, s-ar putea să nu te deranjeze dacă se rupe, dar când se lipește putem pierde uneori bucăți mari , irosind această mâncare și chiar banii noștri, pentru că în loc să gătim un file mic, va trebui să adăugăm mai mult pentru a compensa tot ce s-a lipit, așa că ia aminte la aceste sfaturi simple.
Temperatura
Tigaia trebuie să fie foarte fierbinte înainte de a pune peștele în ea, deoarece o temperatură ridicată va face ca peștele să se lipească de tigaie.
Ulei
Folosește puțin ulei pentru a găti peștele, deoarece prea mult îl va face să absoarbă uleiul și va fi mai probabil să se lipească.
Tigaia
Nici că se poate mai evident, pentru a găti un pește frumos fără să se rupă sau să se lipească folosește o tigaie bună și antiaderentă, dacă nu ai una, presărați puțină făină de grâu, amestec-o cu puțin ulei când este încă rece și apoi gătește.
Ustensile
De preferință, nu folosi ustensile de metal atunci când gătești peștele, ci de plastic sau de lemn.
Sare
Folosirea sării pentru a preveni ruperea este un sfat bun, dar cel mai bine este să folosești sare grunjoasă, este mult mai bună.