Dacă nu știți cum să preparați ciorba de miel de Paște, celebrul bucătar Radu Anton Roman vine cu trucuri esențiale pentru ca acest fel de mâncare tradițional să iasă delicios. Ce trebuie să faceți după ce ați stins focul?
Una dintre cele mai căutate rețete pe internet în Săptămâna Mare este ciorba de miel, dar nu toate gospodinele știu să o preparare ca la carte. Dacă doriți să aveți un preparat delicios și aromat pe masa de Paște, urmați rețeta celebrului Radu Anton Roman.
Acesta a lăsat în urma lui o colecție-comoară de rețete mioritice, numai bune de încercat. Multe gospodine aleg să gătească după rețetele acestuia, mai ales când este vorba de un preparat mai complex. Drept urmare, pentru pregătirea ciorbei de miel de sărbătorile pascale, Radu Anton Roman avea câteva secrete. Mai jos vă prezentăm rețeta completă de ciorbă de miel, dar trebuie să urmați sfaturile culinare ale celebrului maestru bucătar, pentru ca aceasta să aibă un gust savuros!
Prima dată se spală bucățile de carne de miel și se lasă la scurs. Se spală și zarzavaturile și se mărunțesc cubulețe. Apoi se pun toate la fiert cu carnea de miel în apă rece cu sare și piper. Se spumează de câte ori este cazul. Se lasă la fiert timp de 60 de minute, dar asta este în funcție de cât de proaspătă este carnea de miel.
După o oră, se adaugă orezul bine spălat și verzitura tocată. Se mai lasă 15-20 de minute la fiert, iar apoi se pune borșul. Dacă nu aveți puteți adăuga oțet. Se mai lasă la fiert timp de 5 minute și se mai completează cu un litru de apă. După ce se stinge focul, ciorba de miel se drege cu smântână și ou, și la final se adaugă verdeața proaspătă! Poftă bună.
Vezi și: Cea mai ieftină mâncare de post. E rapidă şi săţioasă. Radu Anton Roman o adora