Există nenumărate produse pe piață care promit că sunt făcute 100% din bumbac, dar în realitate au mai multe în compoziție. Poți să îți cumperi o piesă vestimentară care are o etichetă fără cusur, dar cu adevărat ți-ai achiziționat din greșeală doar o haină care este făcută și din fibre mai puțin indicate pentru piele. Cum poți să faci alegerea bună și să te asiguri că este vorba doar despre bumbac?
Bumbacul este cea mai indicată țesătură pentru piele. Cei mai mulți oameni preferă să poarte astfel de haine pentru că sunt comode, dar nu cu toții știu cum să vadă dacă piesele vestimentare sunt de calitate. Eticheta nu promite neapărat un produs sigur, dar poți totuși să verifici simplu obiectul.
Poți apela la un truc simplu care să te ajute să identifici dacă bumbacul folosit este sau nu cel dorit. Bumbacul este cules și mai apoi prelucrat. O haină fabricată din bumbac protejează pielea de iritații, absoarbe ușor transpirația și neutralizează o parte din mirosurile neplăcute.
Dermatologii recomandă ca astfel de piese vestimentare să fie purtate direct pe piele. De asemenea, este recomandat ca și lenjeriile în care dormim să fie tot din bumbac. E important ca de fiecare dată să te uiți atent pe etichetă, dar chiar și așa unii producători nu sunt sinceri pe deplin și pun în compoziția țesăturii și alte fibre.
Trebuie să te asiguri că haina ta este de calitate dacă atingi materialul. În cazul în care este un produs de calitate vei simți o țesătură moale, ușor catifelată, densă și prin care se vede lumina. De asemenea, atunci când strângi materialul trebuie să vezi cute mici care se formează rapid.
Dacă produsul se va șifona tare, atunci materialul din care este făcut are în compoziția sa și fibre sintetice. Trage un pic de material și uită-te în lumină. O țesătură rară nu este neapărat una de calitate, chiar dacă este prea moale.
Țesăturile bune din bumbac sunt dense oricât ar fi de subțiri. Trebuie să știi că există și bumbac satinat care conține cel puțin 30% poliester care îi oferă un plus de elasticitate și luciu. Astfel de produse din bumbac satinat sunt mai ieftine, dar nu mulți își dau seama de diferență pentru că sunt moi și netede la atingere.
Un indiciu prin care îți poți da seama dacă haina ta este sau nu din bumbac 100% sau satinat este dacă intră sau nu la apă. Cel de calitate nu ar trebui să aibă nicio problemă la spălat.