10 sept. 2021 | 15:58

Tot ce nu știai despre bumbac. Câte tipuri există, de fapt, și care este cel mai bun dintre ele

Utile
Tot ce nu știai despre bumbac. Câte tipuri există, de fapt, și care este cel mai bun dintre ele
Tot ce nu stiai despre bumbac. Cate tipuri exista, de fapt, si care este cel mai bun dintre ele

Mai mult ca sigur ai auzit de bumbac, fie atunci când ai citit pe etichetele hainelor, fie de la bunici. Bumbacul este cunoscut pentru calitatea sa superioară celorlalte țesături. De aceea este și cel mai des folosit la fabricarea articolelor vestimentare și nu numai. Bumbacul este o fibră naturală, nu provoacă alergii și lasă pielea să respire. Câte tipuri de bumbac există, de fapt, și care este cel mai bun dintre ele. Află lucruri interesante despre acest material textil utilizat foarte mult la fabricarea hainelor tale preferate.

Ce nu știai despre bumbac

În momentul în care vrei să cumperi articole de casă sau de îmbrăcăminte moi, cel mai la îndemână este bumbacul. Acest material este 100% natural, nu provoacă alergii pe piele și are mult mai multe avantaje față de alte țesături. Ce trebuie să știi despre bumbac.

Bumbacul este o fibră textilă de origine tropicală și subtropicală, ce provine din zone precum America, Africa, India sau Egipt. Acesta este obținut prin egrenare de pe semințele plantei cu același nume. Materialul este folosit pentru fabricarea produselor textile din care sunt confecționate cârpe moi și ușoare.

În întreaga lume, cantitatea produsă de bumbac este enormă. Spre exemplu, în China, aproape 100.000 de fermieri cultivă bumbac. India produce peste 6.400 mii tone de bumbac în fiecare an, iar SUA au o recoltă de 3.553 de tone de bumbac anual.

De ce este cel mai folosit la haine

Deoarece este un produs organic chimic, ce nu conține compuși sintetici, bumbacul este foarte folosit la haine, lenjerie intimă, de pat, prosoape sau decorațiuni de casă. De asemenea, bumbacul organic are și întrebuințare sanitară, fiind folosit de medici la bandajare rănilor.

Această fibră textilă este cea mai utilizată la nivel global. Aproximativ 75% din produsele vestimentare din întreaga lume sunt create din bumbac, deoarece este un material calitativ. Bumbacul face ca țesătura să fie moale, dar, în același timp, rezistentă și de durată. Deși la prima vedere poate părea unul dintre cele mai simple și obișnuite materiale, în realitate, bumbacul este una dintre cele mai fine țesături. Motivul este dat de faptul că reușește să îmbine cu ușurință confortul, respirabilitatea și versatilitatea.

Tipuri de bumbac despre care nu știai că există

Există mai multe tipuri de bumbac care fac anual înconjurul lumii. La nivel global, există aproximativ 50 de tipuri diferite de bumbac. Fiecare soi poate avea o întrebuințare diferită. La mare căutare sunt bumbacul 100% natural, bumbacul satinat, bumbacul ranforce, bumbacul poplin și bumbacul fineț.

Spre exemplu, bumbacul satinat este asemănător cu mătasea, deoarece lucește. Bumbacul ranforce este tratat pentru o rezistență mai mare în timp și pentru a fi mai plăcut la atingere.

În ceea ce privește bumbacul poplin, acesta este dens și gros, din fibre de bumbac marcerizat, din lână sau alte materiale sintetice. Bumbacul fineț este cel mai recomandat material pentru lenjeriile de pat, întrucât conține zone create în mod special pentru menținerea căldurii.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Terenuri în centrul Capitalei, la preț de chilipir. ANAF scoate la licitație bunurile Elenei Udrea
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Vis spulberat pentru Halep. S-a terminat. Cutremur în circuitul WTA
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro