Dacă locuiești la bloc, este posibil să te confrunți măcar o dată în viață cu problema gândacilor de bucătărie. Oricât de curată ar fi bucătăria ta, micile insecte tot pot ajunge în interiorul acesteia. Dacă blocul este infestat, atunci aceștia vor ajunge și în bucătăria ta. Există anumite trucuri care te pot ajuta să scăpi de aceștia. Află care sunt acestea!
Dacă blocul în care locuiește este infestat cu gândaci, atunci sunt mari șanse ca aceștia să ajungă și la tine în bucătărie. Aceștia își pot face drum fie pe lângă țevile de apă sau de gaze sau fie prin aerisire. Pentru a scăpa de aceștia este necesar să afli unde este cuibul acestora. De regulă, aceștia sunt foarte atrași de umează și își fac cuib chiar lângă țevile de scurgere din bucătărie.
Când ai gândaci în bucătărie încearcă să nu lași vase nespălate și să faci curățenie regulat. Totodată, specialiștii ne sfătuiesc să ducem cât mai des gunoiul. Pe lângă gândaci, gunoiul poate atrage și muște. Dacă vrei să scapi de gândaci e necesar să izolezi blocul. Dacă blocul nu este sigilat, încearcă să sigilezi crăpăturile din casă.
Pentru a putea scăpa de aceștia, putem apela la ajutorul soluțiilor din comerț. Chiar dacă ne pot scăpa într-un timp rapid de gândaci, acestea prezintă un mare dezavantaj și anume că sunt toxice. O soluție la care putem apela fără să ne punem viața în pericol constă în folosirea unui aparat cu ultrasunete. Aceste aparate țin gândacii la distanță. Însă, aceasta este eficientă doar pemtru gândacii adulți și nu pentru pui.
Alături de acest aparat, poți folosi soluția Max Force de la Bayer, o momeală insecticidă. După ce aceștia o consumă, pot muri repede. Primele efecte se văd chiar de la prima aplicare. Și capcanele de gândaci pot fi eficiente. Gândacii sunt atrași de ea și pot rămâne captivi în interiorul acesteia. De asemenea, o altă soluțeie la care puteți apela este și acidul boric. Pentru a avea efecte, aceasta trebuie pusă foarte des.
Cei care se confruntă cu gândacii de bucătărie, își pot crea propria soluție acasă. Pentru aceasta vei avea nevoie de 30 de grame de acid boric, un gălbenuș de ou fiert și un cartof fiert. Amestecă aceste ingrediente până când se omogenizează. Ulterior, le poți pune pe o hârtie. Ca soluția să aibă efect e necesar să pui hârtia în locuirile în care vin gândacii. După ce aceștia o consumă, vor muri. Dacă nici aceste soluții nu dau roade, poți apela la uleiul de lavandă, sau la o soluție preparată din detergent de vase și apă.
Citește și: Ingredientele care te scapă de gândaci. Uită de această problemă în mod natural