Gândacii sunt o problemă și pentru cei care locuiesc la casă, dar și pentru cei care locuiesc la bloc. Astfel, mulți dintre români apelează la tot felul de soluții chimice și tot nu reușesc să scape de nesuferitele insecte. Astăzi vă prezentăm care sunt ingredientele care te scapă de gândaci. Uită de această problemă în mod natural.
Când vine vorba de gândaci, cei mai mulți dintre oameni sunt cuprinși de panică și repulsie.
Din nefericire, vara gândacii umblă mai mult ca niciodată, astfel că pot fi văzuți prin mai toată casa. Pentru început trebuie să știm că gândacii sunt atrași de căldură și umiditate, la fel ca și alte insecte.
Împotriva gândacilor sunt disponibile pe piață multe soluții chimice, însă aceste costă ceva bani și, în plus, pot face rău și locatarilor.
Astfel, pentru a nu apela la aceste soluții cu aditivi chimici, putem încerca două ingrediente naturale și ecologice cu ajutorul cărora să scăpăm de gândaci.
Înainte de a trece la exterminarea gândacilor, este necesar să știm mai cu ce ne confruntăm. Există gândaci de baie și gândaci de bucătărie.
Gândacii de bucătărie sunt maro, rapizi și mici și pot să și zboare. În schimb, gândacii de canalizare, așa cum se găsesc prin baie, sunt negri, lenți și mari.
Amândouă tipurile sunt la fel de nesuferite, astfel că la primul semn trebuie să-i eliminăm.
Astăzi, vă propunem o metodă naturaă prin care poți să scapi de gândacii de canalizare, precum și de cei de bucătărie.
Metoda naturală poate fi utilizată pentru toate încăperile casei, chiar și pe balcon și grădină. În acest fel se va crea un fel de barieră de protecție care să ne facă locuința neospitalieră pentru micile viețuitoare.
-100 de grame de coji de castraveți,
-10 frunze de dafin proaspete
-10 picături de ulei esențial de rozmarin.
Se fierb cojile de castraveți și foile de dafin în 2 litri de apă timp de 20 de minute, după care amestecul se lasă la răcit. Totul se strecoară într-o sticlă cu pulverizator în care se va adăuga și picăturile de rozmarin.
Soluția se pulverizează în fiecare colț din casă, dar și pe afară, pe unde bănuim că ar putea avea acces gândacii. Procedura poate fi repetată o dată pe lună și astfel te vei asigura că gândacii nu te vor mai deranja.