Trucul genial pentru spălarea blugilor. De ce trebuie puși pe dos la mașina de spălat

Trucul genial pentru spălarea blugilor. De ce trebuie puși pe dos la mașina de spălat
Trucul genial pentru spălarea blugilor

Care este trucul genial pentru spălarea blugilor. De ce trebuie să îi pui pe dos în mașina de spălat. Blugii au o istorie veche, de aproximativ 500 de ani. Povestea lor începe în Italia, la Genova. Termenul de „blue-jeans” provine din sintagma franceză „bleu de Genes”, tradusă prin „albastru de Genova”, o ţesătură din lână şi bumbac. Totuși, istoria lor modernă este strâns legată de Levi (Loeb) Strauss, un emigrant bavarez ajuns în America, în 1847, alături de mama sa şi de cele două surori. Începând cu anul 1920, blugii cu buzunare deveneau cei mai folosiţi pantaloni din America.

Trucul genial pentru spălarea blugilor

Deși acum blugii se găsesc la ordinea zilei și aproape orice român are acum câteva perechi, se spune că încă sunt mulți români care preferă să-și spele blugii mai rar, în special pe cei preferați. Motivul invocat este acela că spălatul decolorează blugii și afectează și materialul, în special dacă spălarea se face la mașina de spălat. Înaintea de a-i spăla, trebuie să îi porți cât mai mult, pentru că centrifuga mașinii de spălat deteriorează culoarea sau materialul.

Dacă ei nu arată ca fiind murdari, blugii se pot aerisi afară, pe sârmă. Un truc este să atârni în baie în timp ce faci duș, pentru ca aburul să reînvie mirosul balsamului, iar aceștia să fie impregnați cu aroma de gel de duș sau săpun. Un alt truc este să fii atent și la ciclul de spălare, iar o idee bună în acest sens este să îi introduci în mașina de spălat și să verifici dacă ciclul de spălare este programat pentru haine delicate, ca să te asiguri că blugii vor ieși curați și fără rupturi.

Spală blugii manual

Mai poți spăla blugii și manual, iar pentru a-ți ușura munca, trebuie să lași blugii scufundați într-o cadă sau într-o găleată cu apă pentru 30 de minute. Ar fi ideal să folosești apă rece sau apă la temperatura camerei, întrucât apa fierbinte scoate mult mai repede din material.

Încearcă, de asemenea, să utilizezi detergent lichid sau să îl diluezi în apă pentru a evita reziduurile de săpun sau de dero. Blugii trebuie clătiți bine, pentru a nu avea urme de detergent pe pantaloni atunci când se usucă.

Pune blugii pe dos în mașina de spălat

Nu în ultimul rând, un alt truc folosit de gospodine este acela de a spăla bulgii pe dos, ca să se evite decolorarea lor prematură. În plus, se poate adăuga un strop de oțet, fiind considerat un balsam natural care păstrează culorile țesăturii, iar mirosul se evaporă când acești pantaloni se usucă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI