Trucul genial pentru repararea salatei de icre tăiate. Secretul știut de puține gospodine

de: Năstase Mirabela
11 10. 2021

Ce truc genial să folosești ca să repari salata de icre tăiată. Un secret știut de puține gospodine îți va fi dezvăluit în cele ce urmează. Salata de icre este delicioasă, dar inconvenientul este că se poate tăia. Iată ce să faci în acest caz!

Trucul genial pentru repararea salatei de icre tăiate

Salata de icre are puține ingrediente, dar asta nu înseamnă că preparatul nu este unul absolut delicios. Ai nevoie numai de icre, ulei, ceapă, apă minerală și lămâie. Însă procesul de frecare a icrelor poate fi anevoios dacă icrele se taie. Astfel, amestecul care ar trebui să arate ca o emulsie, la fel ca o maioneză, își va schimba textura, uleiul rămânând în bol, în picături separate de icre.

Tăirea icrelor nu este însă o dramă, căci există metode a o repara. Una dintre ele este să faci o altă salată de icre, într-o cantitate mai mică, în care să înglobezi ușor salata de icre tăiată și la final să obții una numai bună, acesta fiind un truc chiar genial, știut de puține gospodine. O altă metodă ca să repari salata de icre tăiată este să freci un gălbenuș de ou fiert într-un castron, după care să adaugi treptat din salata de icre tăiată.

Metoda se folosește fără să mai adaugi ulei în ou. Poți să repari salata de icre dacă pui o lingură din icrele tăiate în alt vas, după care să torni câteva picături de apă fierbinte și să freci bine până se leagă, după care să încorporezi ușor și celalte icre tăiate.

Ce alte metode mai poți folosi ca să repari salata de icre tăiată

O altă metodă de ajutor la care mulți apelează este și aceea de a fierbe o lingură de griș, iar atunci când s-a răcit să o adaugi peste icrele tăiate și să freci până se leagă la loc compoziția. Mai poți să încerci să pui icrele în strecurătoare ori sifon ca să scurgi surplusul de ulei, după care pui zeamă de lămâie și amesteci până se leagă și totul se omogenizează.

Apoi, o altă metodă este să pui o lingură sau două de apă minerală într-un bol și să iei cu lingura o cantitate mică din icrele tăiate și apoi să freci până ce icrele se încorporează și se leagă din nou. De precizat este că apa minerală o să facă icrele mai albe și mai pufoase, iar salata de icre va deveni mai cremoasă! Nu uita însă, înainte de a să face salata, icrele trebuie ținute la temperatura camerei 30 de minute.