Măcar odată în viață fiecare dintre noi a mâncat icre, sau caviar, cum i se mai spune. Știm cu toții cât de delicioase sunt icrele. Dar șitați că au și beneficii pentru sănătatea noastră ? Nutriționiștii ne recomandă să mâncăm icre, nu exagerat, și ne învață cum să pregătim cele mai sănătoase icre.
Diferitele modalități de a pregăti și mânca icre nu este doar distractiv, ci și benefic. Conform datelor nutriționale, icrele îndeplinesc și chiar depășesc criteriile de „superaliment”.
Pentru început, are proteina de cea mai înaltă calitate și cea mai ușor de absorbit, plus că sunt pline de fosfor, acid folic, iod și vitamine A, D, E și B12, printre altele.
Și din moment ce nu există calorii goale, veți obține o creștere a puterii nutriționale în fiecare dumicat, indiferent dacă știți cel mai bun mod de a mânca icre sau nu.
Din păcate, majoritatea oamenilor știu rareori despre beneficiile uimitoare ale acestui superaliment, deoarece de obicei este rezervat doar pentru ocazii speciale. Există totuși o modalitate de a face din această delicatesă o parte obișnuită a dietei dvs. Celebrul nutrționist, Mihaela Bilic, într-o postare pe Facebook, vorbește despre beneficiile date de icre organismului nostru.
”Se spune că din meniul de Sărbători nu trebuie să lipsească peștele. Eu v-aș sugera, dacă tot e sărbătoare, icrele de pește- de orice specie, dimensiune si culoare.
Si simțurile sunt impresionate. De la consistența cremoasă/onctuoasă a salatei de icre, la senzația crocantă a bobițelor de icre care plesnesc între dinți.”, scrie nutriționistul pe Facebook.
După cum majoritatea știu, celebrele icre de pește se fac, de obicei, cu ulei, lămâie, unt, și uneori și cu griș, depinde de gust. Nutriționistul Mihaela Bilic, recomandă să le mâncăm, dacă se poate, aproape crude. Ideea este că odată amestecate cu celelalte ingrediente menționate mai sus, își cam pierd din proprietăți. Nutriționistul mai recomandă folosirea a cât mai puțin ulei la pregătirea lor, tocmai din acest considerent.
”Încercați să le consumați cât mai puțin prelucrate, așa “crude”, cu un pic de pâine prăjită, unt și zeamă de lămâie – sunt prea prețioase să le “ascundeți” în mult ulei și/sau gris, după rețeta clasică, neinspirat denumită “salată de icre.
Icrele sunt un fel de esență de nutrienți prin urmare, ca în cazul parfumurilor, orice esență se pune în flacoane mici, în cazul nostru, în porții mici. Deci puțin și bun, deoarece calitatea vine cu un preț pe măsură. Și da, au mult colesterol, dar o dată pe an sunt aceste sărbători, conchide Mihaela Bilic.