Trucul genial pentru reînvierea florilor. Cum le-a adus la viață în doar 24 de ore: nu i-a venit să creadă

Trucul genial pentru reînvierea florilor. Cum le-a adus la viață în doar 24 de ore: nu i-a venit să creadă
Trucul genial pentru reinvierea florilor

În ciuda faptului că au nevoie de îngrijiri diferite în funcție de tip, toate plantele necesită îngrijire de bază pentru a crește și a fi într-o stare bună de sănătate. Persoanele care au plante acasă ar trebui să fie foarte responsabili cu plantele pe care le îngrijesc, altfel, în scurt timp se vor deteriora. Care este secretul pentru a reînvia florile.

Trucul genial pentru reînvierea florilor

Uneori este inevitabil ca planta să moară și în altele este posibil să se acționeze la timp, deci este important să cunoașteți câteva modalități de recuperare, deoarece din fericire majoritatea plantelor se pot recupera dacă acționați rapid și corect.

Orhideele sunt foarte comune și reprezintă una dintre cele mai îndrăgite plante de apartament. În același timp, acestea pot fi delicate de îngrijit dacă nu le cunoaștem foarte bine nevoile. Mai exact, orhideele pot suferi de o varietate de condiții. Se pot usca din cauza lipsei de apă sau din cauza expunerii îndelungite la soare.

De asemenea, trebuie să avem grijă să nu înecăm florile cu prea multă apă, deoarece vor rămâne fără frunze, avem dăunători sau boli. Recuperarea unei orhidee uscate este posibilă fără multe probleme, cu excepția cazului în care este aproape complet uscată și pentru o lungă perioadă de timp, caz în care va fi mult mai dificil să o realizăm, deși nu va fi întotdeauna imposibilă. Luați notă de aceste sfaturi despre cum să revigorați o orhidee uscată.

Ce trebuie să faci pentru a revigora orhideele

  • Începeți prin a îndepărta frunzele și / sau bețele (tulpinile) pe care le vedeți ca sunt complet uscate.
  • Trebuie să aveți în vedere că această plantă trebuie udată doar o dată pe săptămână, când vremea este blândă și fără ploi abundente, oferindu-i timp pentru ca apa să se scurgă complet. Dacă nu respectați această frecvență, puteți ajunge să vă uscați, mai ales în lunile mai calde ale anului.
  • Dacă orhideea a intrat în această situație critică, trebuie să o udați urgent. Asigurați-vă că tot substratul este umed și că vedeți toate rădăcinile sale verzi, în loc de albe, deoarece atunci sunt uscate. Lăsați-l să se scurgă după cum este necesar înainte de a vă pune oala înapoi în suport sau în oala decorativă, acest lucru va împiedica prinderea apei și rădăcinile de bălțat.
  • După ce ați udat orhideea, recreați mediul de care are nevoie. Adică oferă umezeală plantei prin pulverizarea apei pe frunzele sale. În acest fel, va fi în condiții de mediu mult mai favorabile, iar frunzele vor putea face procesul de fotosinteză mai ușor. Desigur, nu turnați apă pe frunze dacă este în lumina directă a soarelui, mai bine faceți-o într-o zonă umbrită sau în interiorul casei și așteptați să se usuce pentru a o pune înapoi într-o zonă însorită, fie pe fereastră, fie în exterior . Dacă soarele lovește frunzele umede, acestea vor arde.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI