A pus miere și un cartof în pământul florilor. Ce s-a întâmplat după este uluitor

A pus miere și un cartof în pământul florilor. Ce s-a întâmplat după este uluitor
A pus miere și un cartof în pământul florilor

Dacă vrei să te bucuri mereu de plante și flori proaspete și vii, ar trebui să ții cont de câteva trucuri care să le țină în viață pentru mai mult timp.

A pus miere și un cartof în pământul florilor. Ce s-a întâmplat imediat

Uneori, îngrijirea plantelor din casă poate fi dificilă, mai ales dacă ai un program încărcat. Cu toate acestea, există câteva trucuri care te ajută să scapi de aceste griji. În plus, ele nu necesită investiții mari, ci doar puțin timp la dispoziție.

De exemplu, durata de viață a trandafirilor din vază poate fi prelungită dacă îi pui în ghiveci.

Pur și simplu ai nevoie de miere și un cartof. Se ia firul de trandafir, se înmoaie tulpina în miere, apoi se introduce într-un cartof și la final într-un ghiveci cu pământ.

Miere va stimula apariția rădăcinilor, în timp ce cartoful va fertiliza și astfel te vei bucura de trandafirii colorați și proaspeți în fiecare zi.

Dacă ai lăsat plantele prea mult timp fără apă, nu e nevoie să le arunci. Le poți readuce la viață prin câteva trucuri foarte rapide.

De exemplu, adună tot părul dintr-o perie , fă-l șomoiog și îngroapă-l în pământul plantelor. El va acționa într-un timp destul de lung, dar îți va salva plantele.

Trucuri prin care să îți menții plantele vii

În plus, dacă știi că vei fi plecat o mare perioadă de timp, pune într-un bol mai multe fire de sfoară. Adună plantele la un loc, pune câteva fire de sfoară în bol și capetele lor în ghivecele care vor avea nevoie de apă. Ele își vor lua singure apa de care au nevoie și vor rămâne la fel de vii și la întoarcerea din vacanță.

Un alt truc este să ascuți un creion și să formezi un pat din resturile lui deasupra pământului. Lemnul are capacitatea de a respinge dăunătorii.

Dacă ai probleme cu rădăcinile unei plante, poți face o combinație între apa oxigenată și apa de izvor, care redă vitalitatea rădăcinilor.

În plus, dacă ai orhidee în casă poți pune apă de orez înghețată, pentru că amidonul din orez are puterea de a hrăni solul. Și apa în care ai fiert ouă este benefică pentru plantele de apartament.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI