O vază cu flori este un element decorativ care poate înfrumuseța și împrospăta orice spațiu. Și de fiecare dată îți dorești ca florile tale preferate să reziste mai mult timp în vas, însă în afară de a schimba zilnic apa nu prea știi ce ai mai putea face, ca să prelungești durata de menținere a lor. Însă în ajutor, în acest sens, îți vine un truc bazat pe o pastilă care se pune în apa din vaza cu flori.
Acest truc simplu și eficient le este cunoscut florarilor, cel mai probabil, dar poți să-l afli și tu, un simplu iubitor de flori. Așadar, o anumită pastilă care se pune în apa florilor din vază va face ca acestea să reziste mai mult în glastră.
Este vorba despre aspirină, întrebuințată nu doar pentru sănătate, dar și pentru ca florile să aibă o durată și rezistență mai mari atunci când sunt așezate la loc de cinste în oricare dintre camerele din casă.
Tot ce trebuie să faci este să pui o tabletă de aspirină zdrobită în apa din vază și vei vedea că florile tale preferate se vor păstra într-o stare cât mai bună, pentru cât mai mult timp.
Însă dacă nu ai la îndemână tableta de aspirină, mai poți apela și la alte trucuri, care îți vin în ajutor. Ai putea să tai tulpinile pe diagonală înainte de a le pune în vază, ai putea să pui apă călduță în vază. Apa călduță este mai ușor de absorbit și stimulează procesele biologice ale plantei. În schimb, apa rece încetinește multiplicarea celulară și grăbește ofilirea florilor.
Un alt truc la care mai poți apela ca să prelungești prospețimea florilor în vază este să pui două lingurițe de zahăr în apă. Zahărul dizolvat în apa călduță din vază va face ca florile să reziste cât mai mult timp, deoarece zahărul hrănește tulpinile. Mai poți să adaugi și clor, deoarece acesta împiedică multiplicarea bacteriilor și prelungește viața florilor din vază.
Dacă ai la îndemână, și vodca este bună. Doar un strop din această licoare le vine în ajutor florilor din vază. Se amestecă o lingură de vodcă cu o linguriță de zahăr și se dizolvă amestecul în apa din vază. Vodca va acționa ca un produs antibacterian, în timp ce zahărul va hrăni tulpinile.