În perioada mai rece a anului, gospodinele se orientează către prepararea unor mâncăruri bogate în calorii și sosuri, motiv pentru care, de cele mai multe ori, ajung să consume mai multă pâine decât pe timp de vară sau primăvară. Cum poți decongela pâinea eficient, dacă nu ajungi la magazin, la timp.
Dacă ai nevoie de câteva felii de pâine și nu ai timp să mergi până la magazin, gospodinele îți recomandă să scoți pâinea de la congelator și te folosești de ea, fără probleme.
Deși este adevărat că pâinea puțin mai veche poate avea diferite utilizări, mulți oameni o decongelează pentru a o mânca ca și cum tocmai ar fi fost cumpărată de la magazin. Ce trebuie să faci pentru ca aluatul congelat să redevină o chiflă fragedă și crocantă.
În primul rând, scoate pâinea cu cel puțin 30 de minute înainte de masă și las-o să se încălzească puțin câte puțin. E recomandat să o pui într-o tavă sau pe un platou.
Citește și Pâine de casă cu semințe. Rețeta ușoară pentru începători
Apoi, dacă nu ai prea mult timp la dispoziție, iar musafirii îți bat la ușă, o altă metodă genială este să o poți încălzi la cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde.
Mai întâi, vei înfășura pâinea într-o cârpă umedă sau un șervețel de hârtie, după care o vei pune la cuptorul cu microunde timp de 15 secunde.
Apoi, scoți pâinea din aparat, iar dacă observi că încă nu s-a dezghețat complet, vei repeta operațiunea pentru încă 15 secunde. Cu toate acestea, e important de menționat faptul că pâinea decongelată la microunde nu-și păstrează gustul crocant.
O altă metodă clasică este să pui pâinea congelată în cuptor. Deși produsul nu se încălzește atât de repede, pâinea se frăgezește mai bine și își păstrează crusta crocantă și pesmetul fraged, ca atunci când o lași să se dezghețe în mod natural.
De aceea, specialiștii recomandă să dezgheți pâinea în cuptorul electric sau cel cu gaz. Tot ce trebuie să faci este să preîncălzești cuptorul la 200 de grade.
Mai departe, vei pune pâinea pe grătar și o vei lăsa la cuptor timp de cinci minute. Apoi, oprești cuptorul și mai aștepți încă cinci minute. În cele din urmă, scoți produsul de panificație și o pui, din nou încă cinci minute, în cuptor. Verifică să vezi dacă pâinea este pătrunsă bine.
Citește și Câtă drojdie trebuie să pui în cozonac, de fapt. Greșeala uriașă a gospodinelor care strică gustul