Trucul genial pentru a adormi în 60 de secunde. Metoda e atât de simplă, o poți face și tu

Trucul genial pentru a adormi în 60 de secunde. Metoda e atât de simplă, o poți face și tu
Cum să adormi în 60 de secunde. Este foarte simplu!

Ce truc au descoperit specialiștii pentru somn? Oamenii care suferă de insomnii sau pur și simplu au mici probleme când își propun să doarmă vor putea adormi în 60 de secunde. Ce trebuie să faci? Metoda este simplă și poate fi făcută de toată lumea.

Cum să adormi rapid: o metodă te pune la somn în 60 de secunde

Majoritatea oamenilor din ziua de azi au probleme cu somnul. Vremurile pe care le trăim sunt alerte și ne țin în priză chiar și când ne propunem să ne odihnim. Iată că pentru unii nu este atât de ușor să adoarmă nici dacă au toate cele necesare, o ambianță potrivită sau sunt chiar foarte obosiți din toate punctele de vedere.

Pentru câțiva oameni, momentul în care se pun în pat nu este chiar unul magnific pentru că știu că poate dura chiar și ore până ca Moș Ene să vină pe la gene. Aici intervine mintea fiecăruia, iar deigur că cei care se gândesc în exces la unele evenimente de peste zi sau din viața lor ajung să cuprindă și stări nepotrivite în timp care se răsfrâng asupra lor și ziua.

Pentru o viață echilibrată este nevoie de alimentație potrivită, sport, hidratare, dar și somn. Specialiștii încurajează oamenii să doarmă cele 8 ore potrivite care să le ofere energie pentru activitățile din zi.

Poți să adormi mai ușor dacă faci un exercițiu de respirație ce este bazat pe o formulă matematică specifică încât organismul să intre într-o stare de relaxare profundă și să ai parte de un somn odihnitor într-un scurt timp.

Tehnica 4 – 7 – 8

Tehnica se numește 4 – 7 – 8 și a fost inventată de Andrew Weil, director de Medicină Integrativă și profesor la Universitatea din Arizona. Specialistul a aplicat o formulă numerică pentru îmbunătățirea respirației diafragramatice.

Concret, când te culci și ești nervos sau stresat, ai tendința de a respira mai rapid și de a face corpul să se simtă în mișcare când el este, de fapt, pe loc. Acest lucru face ca tu să pui ‘motor într-o mașină care staționează’. Trebuie să încerci să îți liniștești corpul și să îl pregătești pentru etapa în care să nu mai funcționeze așa cum l-ai obișnuit în ultimele zeci de ore.

Cum să faci acest lucru?

1. Așezați vârful limbii în spatele dinților frontali superiori, exact acolo unde începe cerul gurii.
2. Închideți gura și respirați pe nas timp de aproximativ 4 secunde.
3. Țineți-vă respirația și țineți aerul în plămâni timp de aproximativ 7 secunde.
4. Expirați tot aerul din plămâni timp de aproximativ 8 secunde. (Sursa: știridiasora.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI