Frigiderul este unul dintre cele mai mari aparate electrocasnice din casă, motiv pentru care necesită îngrijiri speciale, deoarece se întreține destul de greu. Ce se întâmplă dacă pui o rolă de hârtie igienică în frigiderul tău. Rezultatele vor fi extraordinare. Este un truc ieftin și eficient, pe care-l vei repeta ori de câte ori vei simți nevoia.
Curățarea frigiderului poate deveni o adevărată corvoadă, câteodată. Gospodinele au găsit o metodă care te va ajuta să economisești bani frumoși și să nu apelezi la soluțiile pline de chimicale din comerț.
Tot ce trebuie să faci este să pui o rolă de hârtie igienică pe unul dintre rafturile din frigider, printre alimente.
Pentru că are o suprafață poroasă și moale, hârtia igienică va împiedica apariția unor picături de apă pe peretele frigiderului. În schimb, sulul se va uda și va trebui înlocuit după 3-4 zile.
Brânza, ceapa, cârnații și alte alimente ce au un miros aparte. Cu ajutorul acestui truc, vei observa faptul că, pe parcurs, produsele nu vor mai îngheța atât de ușor, iar mirosul de la cele mai vechi alimente va dispărea.
Foarte important de reținut este să nu uitați hârtia igienică pe raft, deoarece se va descompune în câteva ore după ce s-a udat. Frigiderul tău trebuie întreținut ca la carte.
Specialiștii te sfătuiesc să nu depozitezi prea multe produse în interiorul frigiderului, deoarece acestea nu vor avea suficient spațiu de răcire. Pe lângă asta, cu siguranță te-ai întrebat, măcar o dată, care sunt factorii ce afectează peretele refrigeratorului.
Din cauza faptului că aerul rece reține mai puțină umiditate decât cel cald, în frigider se formează mai multă gheață atunci când reglezi temperatura, iar gradele scad din ce în ce mai mult, aerul fiind tot mai rece.
De asemenea, interiorul aparatului tinde să fie mai rece spre spate, motiv pentru care acolo se formează întâi umezeala. Dacă nu ești atent la astfel de detalii, riști să-ți schimbi aparatul care va fi defectat în scurt timp.
Un sfat util ca să scapi de umezeala din frigider ar fi să ții ușile aparatului închise pentru cât mai mult timp. Explicația este simplă, întrucât atunci când ușile se deschid, intră aer cald și umed în frigider, creând condens, iar refrigeratorul va funcționa mai greu.
E important ca preparatele pe care le depozitezi în frigider să fie reci. Mâncărurile calde se lasă afară, la răcit, înainte de a fi puse în frigider. Un alt truc util este să păstrezi alimentele bogate în apă, precum legumele și fructele, în recipientul cu umiditate controlată pentru a reduce umiditatea din aparat.
Nu uita, de asemenea, să verifici temperatura termostatului. Dacă în bucătărie este mult prea cald, atunci vei fi nevoit să reduci temperatura frigiderului pentru a-l menține suficient de rece ca să păstreze alimentele.