Trucul genial care te răcorește pe loc în zilele caniculare. Englezii îl folosesc de zeci de ani

Trucul genial care te răcorește pe loc în zilele caniculare. Englezii îl folosesc de zeci de ani
Trucul genial care te racoreste pe loc in zilele caniculare. Englezii il folosesc de zeci de ani

Din cauza valului de aer tropical care a traversat Europa în ultima perioadă, temperaturile au devenit extrem de ridicate, iar canicula a creat un real disconfort, potrivit experților în meteorologie. Dat fiind faptul că suntem încă în luna iunie, oamenii sunt îngrijorați de ce valori termice ne vor aștepta în următoarele două luni de vară. Iată câteva trucuri care te ajută să te răcorești.

Cum să te răcorești în zilele de caniculă

Când te confrunți cu zile caniculare, ai fi în stare de aproape orice doar ca să te răcorești. Indiferent că preferi să faci 2 dușuri pe zi, să stai sub aparatul de aer condiționat sau să bei o băutură rece, niciuna dintre aceste soluții nu ți se pare suficient de eficientă, nu-i așa?

Ei bine, specialiștii te sfătuiesc să respecți anumite reguli, pentru a te putea răcori pe timp de vară. În primul rând, e indicat să eviți să ieși din casă la orele amiezii, când este cel mai cald. De asemenea, trebuie să bei multă apă și să te protejezi cât mai bine împotriva arsurilor solare și a insolației.

Poți face acest lucru folosind cremă cu factor de protecție solară și diverse pălării de soare. De asemenea, designerii îți recomandă să porți haine din materiale textile ușoare, care permit pielii să respire corespunzător, evitând apariția petelor inestetice de transpirație.

Ce truc folosesc soldații din Marina Regală

Un alt aspect important este să bei cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi, pentru a te hidrata cum trebuie în zilele caniculare. Indicat ar fi, potrivit specialiștilor, să bei apa la temperatura camerei, nu rece, ca să nu transpiri.

Un alt truc genial pe care îl puteți încerca este cel inventat de către ofițerii din Marina Regală. Pentru a scăpa de căldura toropitoare, de mai bine de 30 de ani, aceștia își scufundă mâinile în apă rece și funcționează de minune pentru a face față caniculei.

Motivul pentru care metoda aplicată de cei din Marina Regală este eficientă are și o explicație. S-a demonstrat că apa rece ajută la scăderea temperaturii corpului, chiar și dacă introducem doar mâinile în ea. Pentru fiecare 10 minute în care scufundați mâinile în apă a cărei temperatură este de 15 grade, scade temperatura corpului cu un grad.