Să ridice mâna acea gospodină care nu s-a enervat de multe ori din cauza cuptorului din bucătărie. Curățarea geamului din interiorul cuptorului dă mari bătăi de cap, mai ales dacă s-a murdărit de mâncare, pete de ulei sau grăsime. Dintre toate treburile casnice, aceasta se află în topul celor mai dificile. Din fericire, cu ajutorul câtorva sfaturi, vei învăța cum să cureți corect geamul pe interior.
Cuptorul din bucătărie trebuie să fie mereu curat. În acest fel, ai control asupra alimentelor gătite, iar murdăria și grăsimea nu vor afecta precizia de preparare sau calitatea mâncării. Curățarea acelor grilaje din interior și a geamului nu este tocmai o treabă încântătoare, dar cineva trebuie să o facă, nu? Resturile de mâncare care rămân în cuptor, mai ales pe ușa de sticlă, trebuie îndepărtate imediat, pentru a nu se întări. Din păcate, nu poți igieniza interiorul unui cuptor fierbinte, ci trebuie să-l lași să se răcească.
Curățarea ușii de sticlă a cuptorului nu este imposibilă, dar ai nevoie de un truc eficient, pentru a face geamul să arate impecabil. Nu trebuie să cumperi un aragaz nou, ci ai nevoie de o șurubelniță.
Deschide cuptorul și caută balamalele care țin ușa de aragaz. Blochează-le, trăgând de ele spre tine cu ajutorul uneltei. După care îndepărtează cu grijă șuruburile din partea laterală a capacului și începe să tragi geamul. Odată scos din ușa cuptorului, stropește geamul cu apă și bicarbonat de sodiu. Soluția naturală va îndepărta toat murdăria. Apoi nu-ți mai rămâne decât să pui componentele la loc și să te asiguri că balamalele sunt puse în poziția inițială. De acum înainte, vei ști cum să acționezi de fiecare dată când se murdărește cuptorul.
Cât de des trebuie să cureți geamul cuptorului depinde de frecvența gătitului. Încearcă să speli interiorul la fiecare trei până la șase luni sau ori de câte ori ștergi cuptorul. Insistă între straturile duble ale ușii din sticlă. Cel mai bun detergent pentru ușile cuptorului din sticlă este un amestec din ingrediente pe care le ai deja în bucătărie: bicarbonat de sodiu și oțet. „Este o alternativă excelentă, non-toxică”, spun experții.
Dacă există grăsime acumulată și praf pe sticlă, presară niște bicarbonat de sodiu pe zonele afectate. Apoi pulverizează oțetul amestecat cu apă; pulberea va începe să facă spumă. Cu o cârpă curată întinde pasta în jurul suprafețelor murdare și șterge bine.