23 mai 2022 | 08:45

Trucul genial ca să faci răcoare în mașină fără să pornești aerul condiționat. Toți șoferii trebuie să îl afle

Utile
Trucul genial ca să faci răcoare în mașină fără să pornești aerul condiționat. Toți șoferii trebuie să îl afle
Moduri de a vă menține mașina răcoroasă fără a porni aerul condiționat

O plimbare cu mașina poate fi ceva incredibil, chiar memorabil. Dar atunci când sunt temperaturi ridicate ne transformă vehiculul într-un adevărat cuptor. Povestea se schimbă și nu este întotdeauna posibil să folosim aerul condiționat. Motivul este simplu. Pe lângă faptul că vom consuma combustibil, cu toate că este un mit, acesta poate provoca unele alergii, chiar și atunci când filtrul este nou și curat. De aceea astăzi vă vom învăța 3 moduri de a vă menține mașina răcoroasă fără a porni aerul condiționat.

Aerul condiționat din mașină și avantajele sale

Cândva, aerul condiționat era considerat mai degrabă un lux decât o necesitate. Cu toate acestea, în prezent, majoritatea mașinilor noi sunt dotate cu aer condiționat standard.

Acest lucru se datorează în mare parte așteptărilor din ce în ce mai mari ale oamenilor. Dacă cheltuiți mii de euro pe un vehicul nou, veți dori cât mai multe dotări.

Și s-ar putea să fiți surprins de cât de multe beneficii oferă aerul condiționat în mașina dumneavoastră.

O experiență de condus mai răcoroasă și mai confortabilă

Da, este evident, dar cu aerul condiționat puteți reduce temperatura din mașină fără a fi nevoie să deschideți geamurile. Să conduci încet prin oraș cu geamurile coborâte este amuzant, dar nu îți recomandăm să încerci asta pe autostradă.

Veți sfârși prin a fi zdruncinat de ceea ce pare a fi un vânt puternic și nu aveți nicio șansă să auziți radioul sau pasagerii, deși, dacă aveți copii, acest lucru nu este neapărat cel mai rău lucru.

Aer condiționat mai bun

Se numește aer condiționat pentru că exact asta face, condiționează aerul. Acest lucru înseamnă că excesul de umiditate este eliminat din aer, ceea ce este exact ceea ce vă doriți în zilele călduroase și umede.

Aerul condiționat ajută la dezaburirea rapidă a parbrizului

Este vital să puteți vedea prin parbriz și prin alte geamuri. Puteți folosi butonul AC pentru a evapora orice umezeală mult mai repede decât durează încălzirea parbrizului.

Acest lucru este deosebit de benefic, deoarece majoritatea unităților de aer condiționat pot dezumidifica foarte eficient parbrizul, geamurile laterale și luneta.

O conducere mai sigură

Prea multe accidente de circulație sunt cauzate de oboseala excesivă. Pornirea aerului condiționat va avea ca rezultat un aer mai curat și mai proaspăt.

Acest lucru, la rândul său, ajută la prevenirea somnolenței, ceea ce înseamnă că sunteți capabil să rămâneți proaspăt și alert.

Mai multă distracție într-un ambuteiaj cu aerul condiționat pornit

Blocaje în trafic și o zi călduroasă, fără aer condiționat. Acesta este un scenariu destul de dureros, în special dacă sunteți blocat în mașină cu copii mici sau dacă sunteți îmbrăcat pentru afaceri.

Subsuori transpirați, membri ai familiei fierbinți și iritați, gaze de eșapament care se infiltrează prin geamul deschis, acestea sunt o amintire îndepărtată de aerul condiționat.

O mașină mai aerodinamică

Cu aerul condiționat, puteți ține geamurile închise, chiar și în cele mai călduroase zile. Acest lucru înseamnă că aerodinamica autovehiculului este la un nivel optim, sporind siguranța șoferului și a pasagerilor și reducând zgomotul exterior.

Contrar a ceea ce poate ați auzit, aerul condiționat nu irosește cantități uriașe de combustibil. Nu, nu este deosebit de economic să folosiți aerul condiționat dacă conduceți zece sau cincisprezece minute la rând într-o zonă urbană.

Dar pentru călătorii mai lungi, AC abia dacă va afecta consumul de combustibil. De fapt, este probabil ca utilizarea aerului condiționat să vă economisească bani dacă, în caz contrar, ați fi deschis geamurile mașinii.

Fiți la curent cu service-ul AC

Nu uitați că toate mașinile vor avea nevoie de un service pentru AC până la vârsta de trei-patru ani. De atunci încolo, acestea trebuie să fie verificate în mod regulat pentru a vă asigura că sistemul de aer condiționat rămâne eficient și fără germeni.

3 moduri de a vă menține mașina răcoroasă fără a porni aerul condiționat

Căldura din interiorul mașinii nu este doar enervantă, ci ne poate face să ne simțim foarte rău din punct de vedere fizic și emoțional. După cum spuneam, aerul condiționat nu este întotdeauna o opțiune.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să îndurăm temperaturi infernale timp de câteva minute și chiar ore întregi blocați în trafic, pentru că există și alte soluții practice pe care le puteți aplica.

Fie că vrei să economisești combustibil, pentru că acesta este din ce în ce mai scump, fie că nasul și ochii tăi nu mai suportă viscolul și se irită, aceste soluții te vor scoate din încurcătură pentru a nu suferi de insolație, iritabilitate, transpirație intensă și chiar sângerare nazală.

Protejați-vă mașina de soare

Pare logic, dar uneori uităm. Trebuie să încercăm să ne parcăm mașina într-o zonă umbrită. Câteva minute sub soare sunt suficiente pentru ca căldura să se acumuleze în interior, pe lângă faptul că maltratează vopseaua.

Dacă nu există o altă opțiune, puteți folosi și parasolare. Așa, razele soarelui nu intră atât de violent în mașină. Dacă faceți așa, mașina va fi un pic fierbinte, dar nu până la punctul în care să nu puteți atinge nici măcar volanul.

Aerisiți mașina în fiecare zi

O altă tehnică evidentă, deschideți geamurile mașinii, dar încercați să deschideți mai multe, astfel încât aerul să poată circula corespunzător.

Un sfat pentru a aerisi interiorul este să folosiți sticle de plastic. Trebuie doar să tăiați o sticlă și să lăsați partea lată să se potrivească într-o crăpătură a geamurilor. Duza sticlei trebuie să fie îndreptată spre interior. Aerul este comprimat și intră mai rece.

Puteți face răcirea mașinii manual

Înainte de a încerca să învingi căldura din interiorul mașinii, lasă aerul cald să iasă. Potrivit specialiștilor, trebuie să deschizi ușa și geamul șoferului, apoi să deschizi și să închizi ușa de 5 ori pentru ca aerul cald să iasă.

În plus, puteți umple pungi cu gheață și să le puneți pe podeaua mașinii, da, nu uitați să închideți perfect aceste pungi sau să le puneți într-un recipient.

Concluzia

Vremea caldă de vară este aici și, odată cu ea, este important ca aerul condiționat să funcționeze corect. Dar, în cazul în care nu aveți un sistem, e bine să țineți cont și de cele enunțate mai sus.

Dacă aveți un sistem automat de climatizare, sunteți și mai norocoși. Cele mai multe sisteme vor face toate reglajele ventilatorului și ale temperaturii în mod automat, astfel încât puteți să le setați și să uitați de ele.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro