Am aflat trucul folosit de bucătari pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Mulți dintre români întâmpină probleme atunci când fac cartofi prăjiți. De acum, acest fel banal de mâncare nu va mai fi o problemă pentru nimeni. Tot ce trebuie să faceți este să respectați pașii și vor fi gata în doar câteva minute.
Cei mai mulți dintre români urmăresc să gătească cartofi prăjiți care să aibă o crustă aurie așa cum găsești în marile restaurante și vezi doar în reclame.
De cele mai multe ori, rezultatele nu sunt cele așteptate. Ba s-a pus prea puțin ulei la prăjit, ba nu s-a prăjit suficient, ba cartofii sunt de vină…etc. De acum, toate astea nu vor mai conta.
Cei care vor niște cartofi ca la carte, așa cum fac pricepuții bucătari, nu trebuie să respecte decât un truc care este foarte ingenios pentru a prăji rapid cartofii. Cu ajutorul acestui secret dezvăluit de marii bucătari se reduce cu ușurință timpul de prăjire de 2 ori și, în același timp, vei obține cartofii mult visați, cu crustă crocantă.
Pentru început se curăță cartofii de coajă și se clătesc sub jet de apă rece. Cartofii se taie în felii de aceeași dimensiune, după care cartofii se pun într-o tigaie cu ulei vegetal încins sau untură.
Feliile de cartofi se prăjesc până apare acea crustă aurie dorită. De regulă, cartofii se prăjesc în mod tradițional în aproximativ 15 minute.
Dacă punem în aplicare trucul menționat mai sus, cartofii vor fi la fel de delicioși, numai că se vor găti mult mai repede.
Metoda de prăjire pe care v-o dezvăluim în continuare este aplicată de firmele de catering care trebuie să livreze foarte repede un număr mare de comenzi.
Astfel, înainte de a pune feliile de cartofi în tigaia cu ulei încins, acestea se vor înmuia în apă foarte fierbinte. De asemenea, apa fierbinte trebuie să acopere complet feliile de cartofi.
Cartofii trebuie să fie ținuți în această apă fierbinte aproximativ 5 minute. După, apa se scurge și se pun cartofii în tigaie cu ulei vegetal încins sau untură, nu contează.
Feliile de cartofi se prăjesc normal, numai că datorită înmuierii feliilor de cartofi în apă clocotită procesul de prăjire se va scurta considerabil. Veți observa că, mult mai repede, cartofii dumneavoastră au devenit foarte delicioși. Vă dorim Poftă Bună!!!