Trucul fabulos care te scapă de facturile mari la încălzire. Costă doar 2 lei, nu vei mai avea nevoie de calorifer sau centrală

Trucul fabulos care te scapă de facturile mari la încălzire. Costă doar 2 lei, nu vei mai avea nevoie de calorifer sau centrală
Trucul fabulos care te scapa de facturile mari la incalzire. Costa doar 2 lei, nu vei mai avea nevoie de calorifer sau centrala

În lunile de iarnă, când temperaturile scad sub 0 grade, iar valorile termice nu sunt deloc prietenoase cu pielea noastră, câteva gospodine au găsit soluția perfectă pentru a scăpa de facturile mari la gaze, folosind doar câteva obiecte pe care le avem, cu toții, în gospodărie. Cum te încălzești, fără să pui 3 cojoace pe tine.

Trucul genial prin care te încălzești, fără să plătești mai mult la factura de gaze

Uită de păturile pufoase și hainele extrem de groase pe care ești nevoit să le porți în casă, pentru a nu suferi pe frig, pe timpul iernii. Atunci când nu vrei să forțezi centrala termică sau caloriferele și vrei să te încălzești, fără a plăti o avere la facturile de utilități, un internaut a găsit soluția perfectă.

Dylan Winter a dovedit, pe You Tube, că oricine își poate încălzi încăperea în care petrece cel mai mult timp, simplu și original. Tot ce trebuie să faci este faci rost de o tava metalică de cozonaci, două ghivece de ceramică de mărimi diferite şi câteva pastile de lumânări.

Pentru început, trebuie să pui trei sau patru pastile de lumânări aprinse pe tava de metal, pe care o plasăm pe o suprafață care se poate încălzi, precum un calorifer. Acestea se acoperă cu ghiveciul mai mic. Pe gaura de scurgere a ghiveciului punem bănuţul care ține fitilul, ce rămâne după ce se consumă lumânarea.

Mai departe, se pune ghiveciul mai mare. Lumânările încălzesc aerul dintre cele două ghivece. Cum căldura tinde să urce, se creează un curent de convecţie între aerul cald şi cel rece.

Mai exact, aerul cald iese pe gaura de scurgere a ghiveciului mai mare si prin partea de jos a tăvii, așadar camera în care este pusă tava cu lumânări se va încălzi mult mai repede. Internautul recomandă să folosiți 4 lumânări pe timp de zi și încă 4 pastile pe timp de seară. Trucul acesta te salvează de frig pe timp de iarnă.

Încălzește camera cu o folie de aluminiu în spatele caloriferului

Un alt truc genial pentru a încălzi camera este să pui o folie de aluminiu în spatele caloriferului. Deși este folosită aproape exclusiv în bucătărie, folia de aluminiu poate avea întrebuințări multiple.

Folia de aluminiu ajută la conservarea căldurii în interiorul camerei. Această tehnică inedită îți garantează faptul că apartamentul tău va fi călduros pentru mai multe săptămâni la rând.

Explicația este extrem de simplă. Căldura din cameră se pierde mult mai ușor, atunci când vorbim de caloriferele poziționate pe un perete exterior al locuinței. Acesta este motivul pentru care este recomandat să punem folie de aluminiu în spatele caloriferului. În acest fel, căldura nu se va risipi.