16 dec. 2021 | 00:24

Trucurile banale care te salvează de frig iarna. Așa vei avea mereu căldură în apartament

Diverse
Trucurile banale care te salvează de frig iarna. Așa vei avea mereu căldură în apartament
Trucurile banale care te salveaza de frig iarna

Odată cu venirea anotimpului geros, românii apelează la tot felul de trucuri pentru a se salva de frig. Pe lângă purtarea hainelor groase de iarnă, oamenii caută și alte modalități alternative de a se încălzi și, de ce nu, să economisească mici sume de bani. Specialiștii vin cu anumite sfaturi prețioase pentru a păstra temperatură potrivită în locuințele românilor, în lunile reci ale anului.

Sfaturi pentru a te încălzi pe timp de iarnă

În primul rând, este recomandată să evitați să poziționați canapeaua în dreptul caloriferului. Explicația este destul de simplă. Obiectul de mobilier absoarbe căldura emanată de calorifer, când ar putea fi distribuită egal în toate camerele din locuință.

Mai departe, un truc genial care te ajută să scapi de frig pe timpul iernii este să setezi termostatul de la centrala termică. Specialiștii recomandă să schimbați centrala o dată la 10 ani, pentru a avea parte eficient de căldură, în intimitatea propriului cămin.

O altă modalitate de a păstra căldura în casă pentru mai mult timp este să te folosești de perdelele de la ferestre. Trage perdeaua pe timp de zi, pentru a permite razelor Soarelui să intre în cameră. Când se întunecă afară, acoperă geamul cu perdeaua. Astfel, căldura se va menține pentru mai mult timp în locuință.

Cum păstrăm căldura din cameră folosind o folie de aluminiu

Un alt truc pentru a plăti cât mai puțin la factura de gaze este să folosești o folie de aluminiu, pe care să o poziționezi în spatele caloriferului, în special în cazul elemenților aflați pe pereții exteriori ai casei. Deși este folosită numai în bucătărie, folia de aluminiu poate avea întrebuințări multiple.

Explicația este extrem de simplă. Căldura din cameră se pierde mult mai ușor, atunci când vorbim de caloriferele poziționate pe un perete exterior al locuinței. Acesta este motivul pentru care este recomandat să punem folie de aluminiu în spatele caloriferului. În acest fel, căldura nu se va risipi.

O altă metodă pentru a avea mai multă căldură în cameră este să aerisești corect caloriferele. În caz contrar, elemenții acestuia nu se vor încălzi bine. Prin urmare, caloriferul o să fie cald în partea de jos, dar în partea de sus temperatura va fi mult mai scăzută.

De aceea, trebuie să aerisești caloriferul, de fapt, ca să facă o distribuție uniformă a căldurii. Persoanele extrem de friguroase pot apela și la un radiator, pentru a le ține de cald.

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Ce a decis să facă Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță. Face un nou testament și pune toți banii pe numele actualei soții! „Nu mai vezi nici 1 leu!” Ce pamflet a putut să scrie Medana: „A stat capră…”
Click.ro
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Mai poți să dai petrecere acasă? Ce spune legea exact
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
Dispar banii cash? Ce se întâmplă cu plata în numerar. Schimbare în Europa
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
TRUMP, scos din MINȚI de un ACTOR celebru ROMÂN. A vrut să-i INTERZICĂ FILMUL!
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Asia Express sezonul 7, 16 octombrie 2024. Ce echipă a părăsit Drumul Zeilor. Prin ce probe au trecut la cursa pentru ultima șansă
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro