Majoritatea gospodinelor caută din ce în ce mai multe trucuri care să le ajute în bucătărie. Cu siguranță tuturor li s-a întâmplat să uite să lase carnea la dezghețat pentru prânz. Nu trebuie să cauți alte rețete pentru masa celor dragi pentru că te poți ține în continuare de planul inițial. Există câteva metode care să te ajute să nu mai ai carnea înghețată în doar câteva minute. Iată ce trebuie să faci!
Românii consumă multă carne, iar de cele mai multe ori au grijă să aibă produse mai multe în congelator. Gospodinele știu foarte bine care sunt pașii pe care trebuie să îi facă imediat ce ajung de la muncă sau după ce încep curățenia. Cel mai bine este să ai grijă de modul în care îți folosești timpul și să lași carnea la dezghețat înainte de a face unele activități în casă.
Poți în momentele acelea să schimbi lenjeria de pe pat, să scoți hainele din mașina de spălat și să le întinzi sau poți să cureți baia ori restul locuinței. Cu toate că acest scenariu este perfect și pare unul simplu, se întâmplă ca în unele dăți câteva doamne să uite să își lase carnea la dezghețat pentru prânz.
Cele mai multe își schimbă meniul pentru cei dragi și pregătesc mâncare cu produsele pe care le mai au la dispoziție gata să fie trase la tigaie, fierte sau puse la cuptor ori la prăjit. Nu mai este nevoie să cauți preparate noi pentru că te poți ține chiar și așa de planul inițial. Mai exact, poți să te folosești în continuare de bucata dorită de carne și să o dezgheți în câteva minute.
Acest proces poate fi posibil în doar cinci minute datorită unui truc genial. Pentru metoda fabuloasă mai ai nevoie de o oală și o pungă ermetică. Opțiunea se numește ,,oala dublă” și este una extrem de simplă și de mare ajutor. Pune produsul într-o pungă ermetică, iar mai apoi mergi la chiuvetă unde pui un vas gol cu capul în jos.
Pe acest fond trebuie depozitată carnea care este introdusă deja în pungă, iar peste pune și a doua oală umplută cu apă fierbinte. Presiunea exercitată de al doilea recipient în combinație cu căldura produsă de apă va aduce carnea într-o stare perfectă pentru a fi gătită.