Prăjitură rapidă cu portocale. Secretul ca să îți iasă pufoasă

Prăjitură rapidă cu portocale. Secretul ca să îți iasă pufoasă
Cum să faci o prăjitură simplă cu portocale?

Cum să prepari o prăjitură delicioasă și extrem de simplă? Nu ai nevoie de multe ingrediente și se pretează oricărui eveniment. Poate fi servită la o masă simplă cu prietenii sau chiar la o zi de naștere. Cum să îți iasă pufoasă?

Rețetă pentru prăjitură cu portocale

O masă perfectă se termină cu un desert pe măsură! Dulcele este cel care rămâne în gândul tuturor invitaților după o întâlnire de familie sau o zi de naștere cât mai simplă. Dacă te-ai săturat de deserturi cu ciocolată și vrei să faci ceva care să aducă prospețime, prăjitura rapidă cu portocale este alegerea perfectă.

Ai nevoie de 7 ingrediente și doar puțină muncă, dar atenție la mici detalii care să o ajute să fie ceea ce ți-ai dorit. Pentru a fi mai pufoasă, bate separat albușurile de gălbenușuri și nu pune sare înainte să faci spuma, pentru că tinzi să o bați cu mult mai greu.

Mulți știu acest truct, dar este unul eronat pentru că sarea se pune ori la jumătatea procesului ori aproape de final. Acest desert se încadrează categoric în cele din sezonul rece tocmai că mulți alăturăm portocalele cu sărbătorile de iarnă.

Dacă o prepari atunci, ai putea să te abați puțin de la rețetă și să adaugi cacao în compoziție, bucăți de portocală confiată sau să o faci simplă precum urmează să îți spunem mai jos, dar cu puțină scorțișoară pentru o aromă de vis.

  • Ingrediente:

350 de grame de făină
300 de ml de lapte
1 portocală mai mare bio (a mea a avut 200 de grame)
3 ouă
150 de ml de ulei
un praf de sare
10 grame de praf de copt
160 de grame de zahăr

Mod de preparare

Pune într-un robot de bucătărie portocala tăiată deja bucăți, laptele și uleiul, ulterior mixează până când fructul ajunge aproape de o pastă. Pune compoziția obținută într-un bol peste care adaugi zahăr, ouă, sare și mixezi până ce toate ingredientele devin omogene.

Adaugă mai apoi făină și praful de copt și amestecă bine. Pune aluatul moale într-o tavă rotundă sau dreptunghiulară, după preferințe, mai apoi dă totul la cuptor preț de 30-40 de minute.

Când o scoți din cuptor trebuie să fie aurie pe deasupra și coaptă bine în interior. Poți să faci testul cu o scobitoare, iar dacă pe bucata de lemn rămâne aluat este indicat să o mai ții câteva minute la cald. Se poate servi cu o cremă de zahăr sau doar cu câteva felii de portocale proaspete.