Un truc ce va transforma un preparat banal într-un răsfăț culinar asemănător celor de care ne putem bucura doar în restaurant. Unul dintre trucurile bucătarilor de top a fost dezvăluit. Află, din rândurile de mai jos, de ce să adaugi oțet în apa în care fierbi orezul.
Bogat în mod natural în fibre și vitamine, în special în cele din grupa B, cât și in minerale, orezul este un aliment cu multiple beneficii pentru sănătatea organismului uman. În plus, este garnitura perfectă pentru o listă lungă de preparate.
Cu toate că unii ar crede că prepararea sa este simplă, pentru a obține o textură bună și o aromă unică, bucătarii adaugă un ingredient esențial pentru gătirea lui.
Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. În ciuda acestui fapt, nu este tocmai simplu de preparat: poate ieși fie prea fiert, fie prea tare, prea lipicios sau lipsit de gust.
Unele trucuri folosite de bucătarii de top pot transforma un fel de mâncare banal într-un adevărat răsfăț culinar. Este și cazul orezului.
Te-ar putea interesa și: Nu mai spăla fructele cu oţet. Specialiştii îţi spun ce trebuie să faci pentru a le curăţa cum trebuie
În momentul în care se apropie de finalul etapei de preparare termică, boabele de orez încep, de cele mai multe ori, să se lipească de tigaie sau vas. Pe lângă faptul că lasă un gust neplăcut de ars, îți poate strica complet risotto-ul sau mâncarea din carne sau pește. Un singur ingredient te va scăpa de această problemă: oțetul.
Tot ce trebuie să faci este să torni o linguriță din acest produs imediat ce apa în care fierbe orezul începe să dea în clocot. Scurge și condimentează după bunul plac. Procedând astfel, vei vedea că orezul nu numai că va fi alb strălucitor, dar își va păstra și textura. Poți folosi oțet de orez, care este mai puțin acid, pentru a obține aceleași rezultate, păstrând proporțiile: o parte de oțet la trei părți de orez.
Dacă îți dorești să te asiguri că boabele de orez nu se vor lipi între ele, trebuie să torni orezul într-o oală cu apă clocotită cu sare și să amesteci până când apa începe din nou să fiarbă. La foc mic, se lasă să fiarbă încet, cu vasul acoperit pe jumătate. Transferă orezul al dente într-o strecurătoare de metal, clătește și scurge. Apoi adaugă sare, ulei sau alte arome după preferințe. Pune strecurătoarea peste o tigaie plină cu apă și reîncălzește orezul, amestecând din când în când. Orezul tău va fi aromat și nu se va lipi.
Te-ar putea interesa și: Cât timp se fierbe orezul cu lapte. Aşa îl fac şi mamele şi bunicile noastre, reţeta clasică