Trucul banal prin care ouăle nu se mai lipesc de tigaie. Trebuie să-l încerci și tu

Trucul banal prin care ouăle nu se mai lipesc de tigaie. Trebuie să-l încerci și tu

Atunci când nu dispui de o tigaie antiaderentă, riscul ca oul să se lipească de fundul cratiței este destul de mare. Totuși, există un truc care face ca ouăle să nu se mai prindă de tigaie, chiar dacă ea nu este calitativă. Vei avea nevoie doar de un singur ingrediente în plus, la care probabil nici nu te gândești. Mai multe detalii, în continuare.

Trucul prin care ouăle nu se mai lipesc de tigaie

Întrucât reprezintă un element de bază, cu toții avem tigăi în bucătărie. Cu cât sunt mai noi, cu atât sarcinile noastre sunt mai simple, întrucât se curăță ușor, murdăria alunecând pur și simplu după ele. Cu timpul, însă, din cauza folosirii îndelungate și a spălărilor repetate, tigăile încep să se degradeze, iar mâncarea să se lipească de ele.

Totuși, dacă nu ai în plan să-ți cumperi altele noi sau nu vrei să investești în tigăi pentru moment, trebuie să știi că există un truc prin care poți face ca ouăle să nu se mai lipească de suprafața acestora. Înainte de a vi-l spune, ținem totuși să precizăm că, la o anumită perioadă de timp, tigăile trebuie însă schimbate, întrucât atunci când sunt foarte vechi, ele elimină substanțe toxice care pătrund în mâncare.

Cu alte cuvinte, ar trebui să apelați la acest truc doar dacă nu ați reușit să cumpărați o tigaie nouă ori celelalte sunt deja ocupate și nu aveți altă alternativă.

Acest truc este ieftin și practic, întrucât este vorba despre un singur ingredient, unul pe care îl avem cu toții în bucătărie, dar care face diferența. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că aroma și consistența oului nu vor fi modificate.

Citește și: A pus bicarbonat de sodiu în apa în care a fiert ouăle și le-a lăsat câteva minute. Nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat

Trebuie să-l încerci și tu. Vei rămâne uimită

Așadar, făina este secretul! Ea te va ajuta să eviți acea situație enervantă în care oul este pe jumătate ars și pe cealaltă crud. Retețe este cât se poate de simplă:

Ingrediente:

  • ou;
  • ulei;
  • făină de grâu.

Mod de preparare:

  1. Amestecă puțină făină cu uleiul în care intenționezi să prăjești oul.
  2. Pune amestecul în tigaie și dă drumul la aragaz.
  3. Când amestecul de ulei și făină s-a încălzit, adaugă oul.
  4. Vei vedea că acesta nu se va prinde de tigaie și, mai mult, făina va împiedica stropirea întregului aragaz cu grăsime.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI